Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Condemnen un noi de 15 anys per una pallissa homòfoba

Una pallissa homòfoba l’any passat la revetlla de Sant Joan ha quedat avui parcialment resolta a nivell judicial, segons avancen fonts coneixedores al TOT Barcelona. Un noi de 15 anys ha estat condemnat a pagar 12.000 euros a una parella a qui, juntament amb un altre agressor major d’edat, va atacar per la seva orientació sexual. L’agressor menor d’edat va colpejar el cap d’una de les víctimes amb una ampolla de vidre i, un cop va quedar estès al terra, li va donar una puntada de peu a la boca.

A conseqüència d’aquesta agressió, la víctima ha hagut de fer-se un tractament odontològic per reparar-se les dents i cirurgia estètica per una cicatriu. Per tot plegat, la sentència de conformitat signada entre les acusacions, l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) i la fiscalia, i la defensa, estableix que el menor haurà de pagar 12.000 euros en concepte d’indemnització a la parella agredida.

Després del primer atac, que va ser per sorpresa i sense cap enfrontament previ, els agredits van aconseguir fugir però els dos agressors els van perseguir mentre els deien insults homòfobs. Quan els van enxampar de nou, van atacar a la parella del primer ferit. Els fets van tenir lloc a la frontera entre Sant Adrià de Besòs i el districte de Sant Martí. De fet, la parella va ser atesa per serveis mèdics i Mossos d’Esquadra

L’equip tècnic del cas, format per psicòlegs i altres perfils professionals que valoren la situació dels menors acusats, havia opinat que no era bo tancar el jove en un centre. Així doncs, les acusacions han decidit rebaixar les peticions de penes d’internament. A canvi, el noi ha acceptat la culpa i estarà en llibertat vigilada durant dos anys.

A més, segons destaquen fonts properes, el menor haurà de fer un curs d’acceptació de la diversitat, el mateix que haurà de fer l’homòfoba del metro recentment condemnada.

Justícia més “reparadora”

El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, ha destacat que en casos de menors és important que hi hagi formacions per corregir actituds intolerants. En aquest sentit, ha apostat per una justícia més “reparadora”. “L’agressor s’ha d’adonat que ha fet una cosa malament”, ha ressaltat Rodríguez.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Lisa a maig 21, 2021 | 08:21
  Lisa maig 21, 2021 | 08:21
  La veritat és que cada dia hi han més salvatges, aquest noi amb 15 anys, ja demostra el que serà de gran, un maltractador potencial! Potser els reconeixements psicològics, s'haurien de fer als pares, a veure quina educació li han donat, perquè sembla que els hi ha sortit un tarat..
 2. Icona del comentari de: Anònim a maig 21, 2021 | 09:52
  Anònim maig 21, 2021 | 09:52
  o sigui q et trenquen la boca i t'apallissen i no entres a presó. Uns quants calerets i al carrer. Ara q això no ho faci jo que em cauen 8 anys
 3. Icona del comentari de: Gonzalo y Luis a maig 21, 2021 | 10:50
  Gonzalo y Luis maig 21, 2021 | 10:50
  Son la pareja agredida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa