Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Concentració davant del CIE per exigir el seu tancament
  • CA

Al voltant de 100 persones s’han congregat aquest dissabte, 1 d’octubre, davant el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca i han celebrat una vetlla de pregària, segons informa betevé. La concentració tenia com a objectiu denunciar les condicions dels interns i demanar el tancament definitiu del centre. La manifestació s’ha fet també a Madrid, València i Sevilla, on també hi ha un CIE.

Els concentrats exigeixen que es tanquin les instal·lacions i destaquen que els 120 interns que hi ha ara mateix al centre no tenen llibertat ni futur donades les condicions en què viuen. Per tal de denunciar-ho, han llegit testimonis de diversos interns, recollits a través de la Fundació Migra Studium. Els promotors de la protesta diuen que són l’única entitat que visita les persones migrades que hi ha a dins per parlar-hi i fer seguiment de les seves condicions amb què es troben.

La protesta coincideix amb una altra notícia que va aparèixer aquesta darrera setmana. Quinze interns del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca han secundat una vaga de fam durant dues setmanes, segons va explicar la setmana passada l’associació Papers per a Tots. Els migrants protesten per frenar la seva expulsió i per manifestar les condicions que tenen al centre. Segons el comunicat de ‘Papers per a Tots’, dilluns a la tarda es van començar a ingerir aliments després que un parell dels interns hagin patit desmais i hagin necessitat la intervenció dels metges de forma urgent. A més, segons l’associació, els afectats només han rebut l’ajuda de la Creu Roja.

Segons va avançar Betevé, 44 persones van arribar en pastera del Marroc fins a Lanzarote farà cosa de vint dies. Més de la meitat d’aquestes persones van ser traslladades en avió a Barcelona, abans d’internar-se al CIE de la Zona Franca. “Això és com una presó”, diu en Yousef, un dels afectats. Abans de migrar, el marroquí era guia turístic del desert i assegura que han vingut “per treballar” i comenta que no saben perquè són aquí, ja que “no han fet res dolent”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Quina vergonya a octubre 02, 2022 | 15:01
    Quina vergonya octubre 02, 2022 | 15:01
    He vist la foto abans de llegir el titular i a primer cop d'ull em pensava què era el camp de Mauthausen o similar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa