Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La pressió veïnal expulsa els antiavalots que havien de desnonar una veïna de la Rambla
  • CA

La pressió veïnal i la gestió municipal s’han unit aquest matí per evitar a última hora el desnonament de la Maite, una de les últimes veïnes la Rambla. A dos quarts d’onze semblava que la fita es confirmava. Els antiavalots marxaven, mentre rebien cops als vehicles policials i pintura llançada als mateixos agents. Però no havia acabat. La comitiva judicial encara no havia arribat i no havia decidit què s’hi faria. Tanmateix, de manera insòlita, la policia havia desaparegut.

Mitja hora després que els antiavalots s’esfumessin, el Sindicat d’Habitatge del Raval, Resistim al Gòtic, la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, i el regidor del districte, Jordi Rabassa, han negociat amb els advocats de la propietat i els representants judicials i, finalment, el desnonament ha quedat aturat.

Segons expliquen testimonis directes, el canvi de rumb de la policia ha estat total. Les hores prèvies el desplegament havia accedit a l’edifici de la Maite entrant pel terrat d’un bloc dels del costat. “Han arribat a dos metres de la porta de la Maite”, expliquen, i s’han esperat ordres judicials. Abans que arribés la comitiva, però, hi ha hagut un gir de guió. Els antiavalots han fet marxa enrere.

Abans, desenes de persones s’havien concentrat a les portes d’un habitatge al número 75 de la Rambla de Barcelona per evitar el desnonament la Maite. S’han llençat arròs, globus, fideus i farina als Mossos, que han respost amb empentes i fent ús de la defensa policial –la porra.

L’acord definitiu per aturar el desnonament implica una suspensió del procés judicial durant quatre mesos. En aquest període, l’Ajuntament s’ha compromès a facilitar un pis a la Maite, que ja estava a la llista d’espera de la Mesa d’Emergència des de fa dos anys. A més, s’intentarà que la nova localització sigui al districte de Ciutat Vella, perquè no perdi el seu entorn social. Des del moviment pel dret a l’habitatge, però, adverteixen que si no es compleix la promesa municipal, tornaran a presentar resistència al carrer. Martín ha explicat que, a més, el govern municipal es farà càrrec d’una part del deute acumulat per la Maite. Fins a 6.000 euros.

La regidora d’Habitatge, preguntada pel fet que s’hagi arribat a un acord en el últim moment i no els dies previs per evitar situacions com la que s’ha viscut aquest matí, ha sentenciat que “no sempre es troben solucions a temps perquè de vegades és complicat el diàleg amb l’altra part”. Tanmateix, segons ha explicat Betevé, la propietat, mitjançant el bufet d’advocats Vendrell Associats, assegura que l’Ajuntament no s’havia posat en contacte amb ells fins ahir, el dia abans del llançament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa