Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Ser immigrant no és un crim”, concentració a Barcelona contra el racisme
  • CA

“Volem lluitar contra el racisme institucional, el que tanca persones als CIE, el que deporta persones i deixa sense accés a drets les persones migrades”, ha dit una representant del moviment #RegularizaciónYa, Victoria Columba, una de les entitat convocants de la manifestació contra el racisme que ha acollit aquest migdia Barcelona, amb el suport d’unes 300 persones. Sota el lema ‘#ProuRacisme’, la protesta convocada per la plataforma Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR) ha reivindicat que “ser immigrant no és un crim”.

La protesta es fa amb motiu de la jornada de l’ONU contra el racisme i dins el marc de la crida internacional de World Against Racism and Fascism. Amb la lectura d’un manifest, els convocants han explicat que fa temps que clamen contra el racisme i l’extrema dreta, uns comportaments que amb la guerra de Rússia contra Ucraïna és encara més necessari rebutjar: “Es fa més important que mai la protesta contra l’odi i per la convivència”. Una nova arribada de persones refugiades a casa nostra en “un context d’enfortiment del racisme i de la xenofòbia per part de l’extrema dreta és un perill”. També demanen que no hi hagi “refugiats de primera i de segona”.

“El racisme està vinculat amb el creixement del feixisme”, ha subratllat Yolanda Maurici, portaveu de la platafomra UCFR: “Si deixem créixer una cosa, creix l’altra”, ha afegit. En aquesta línia, a la manifestació s’han pogut sentir càntics contra Vox. A més, també s’han vist pancartes en defensa del moviment Black Lives Matter i contra la llei d’estrangeria.

La manifestació també ha volgut donar suport a la ILP de Regularización Ya, que intenta fer que es regularitzi de manera extraordinària la situació de més de 500.000 persones que es troben en situació irregular a l’Estat. I és que creuen que el cas de la regularització dels refugiats d’Ucraïna en 24h demostra que és possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa