Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Concentració per demanar la llibertat de l’empresonada en la protesta contra Vox
  • CA

Unes 300 persones s’ha concentrat entre fortes mesures de seguretat davant del departament d’Interior per protestar per la presó provisional dictada contra una detinguda durant la manifestació de Vox a Barcelona del cap de setmana. Dels altres sis detinguts, dos eren menors i els quatre restants van quedar en llibertat amb obligació de compareixença periòdica a la Ciutat de la Justícia. 

Entre crits de “Ruth, companya, et volem a casa” i “Catalunya serà la tomba del feixisme”, els manifestants han retret als Mossos d’Esquadra la seva actuació durant els aldarulls de dissabte, que van acabar amb cinc persones ferides, una de les quals va ser atesa al mateix lloc dels fets pel col·lectiu Sanitaris per la Independència.

A mitja tarda una dotzena de furgonetes dels Mossos d’esquadra han fet un perímetre de seguretat al voltant del departament, al carrer Diputació, i han tallat el carrer per evitar que els manifestants es poguessin acostar a l’edifici. Els agents han identificat alguns dels joves que anaven cap a la concentració i els han registrat les motxilles. 

Tres dels set estan acusats d’haver agredit presumptament un home que pel que sembla anava a l’acte de Vox acompanyat d’un amic. Va resultar ferit menys greu per contusions en la cara. Segons el TSJC, a la persona empresonada se li ha obert una causa per atemptat a l’autoritat amb instrument perillós.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa