Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comuns i ERC i pacten un full de ruta per universalitzar l’escola de 0 a 18 anys
  • CA

L’agenda de treball de Barcelona per orientar les polítiques educatives envers la reducció de les desigualtats pren forma. En en el marc de la Taula per l’Acord Edu2030BCN del Consell Educatiu de Ciutat (CEMB) s’ha presentat el document de bases de l’acord per l’educació amb horitzó 2030, que té el consens de Barcelona en Comú i d’ERC i el suport d’una seixantena d’entitats, entre les quals, el Consorci d’Educació de Barcelona.

Segons ha explicat el consistori en un comunicat, l’Acord per l’Educació 2030, planteja diversos eixos de treball, on destaca l’objectiu de fer gratuïta l’educació de 0 a 18 anys. En xifres, “passar de 103 a 125 escoles bressol municipals i de 8.500 infants escolaritzats a un mínim d’11.000”. A més, es projecta que “s’ampliï el dret a l’educació reforçant el 16-18 per tal de garantir la continuïtat educativa així com la igualtat d’oportunitats”. Un altre gran repte que es planteja és augmentar l’oferta pública per tal de garantir que tots els alumnes puguin anar a una escola “en el mateix barri de residència”. I aquí també posen sobre la taula una xifra: incrementar del 83% al 90% el nou alumnat de P3 que es matricula en un centre educatiu de la zona educativa en què resideix.

Activitats a la coberta de l’Escola Jujol / Twitter – Escola Jujol

El full de ruta també contempla passar del 46% actual a un mínim del 60% dels infants i adolescents de segon cicle d’educació infantil a l’ESO que estiguin matriculats en escoles públiques. Un percentatge, però, que encara quedarà lluny de la mitjana catalana del 70% i de l’europea, que s’enfila al 80%. Alhora, es fixa garantir la gratuïtat efectiva de l’escolarització a tot l’alumnat en situació de vulnerabilitat dels 2 al 18 anys.

I en la línia del que va anunciar l’alcaldessa Ada Colau en una conferència, implantar el programa “tardes educatives” amb extraescolars per a tothom per tal de garantir l’accés amb equitat, “alhora que s’impulsen activitats diverses, accessibles i de qualitat per a tots els infants i joves ampliant el dret a l’educació”, diu el comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa