Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Commoció al món de la política i la ciència per la mort de l’oncòleg Josep Baselga
  • CA

Científics i polítics han coincidit a lamentar la mort aquest diumenge de l’oncòleg barceloní Josep Baselga, als 61 anys. En un tuit recollit per Europa Press, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, li ha donat les gràcies “per la disposició a ajudar sempre i per les converses” que han compartit. La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, li ha agraït la seva tasca “en la lluita contra el càncer” i ha traslladat el seu condol a família i amics, en un altre tuit.

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha destacat que “la seva recerca i talent” han estat claus en la lluita contra el càncer. Alhora, l’exministre de Sanitat Salvador Illa li ha agraït la seva “incalculable contribució a la ciència”. I el president de la Generalitat Carles Puigdemont ha assegurat que està “commogut i trist” amb la mort del doctor i ha enviat una abraçada a família, amics i companys.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (Comb), Jaume Padrós, l’ha considerat un visionari i ha lamentat que encara “tenia molt a aportar”. Per la seva part, el director del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Josep Tabernero, ha destacat que era “una persona extraordinària” a la qual trobarà a faltar.

En un comunicat, el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) ha assegurat que els científics “ploren la mort d’una persona excepcional, apassionada per tot el que feia”, i li ha donat les gràcies per la seva passió i manera d’entendre la medicina. Des del VHIO també volen destacar el seu “compromís constant” amb els pacients. “La seva visió i tenacitat per avançar en la medicina personalitzada en el tractament del càncer va ser decisiva” perquè molts medicaments s’hagin introduït en la pràctica clínica habitual, ajudant a millorar l’expectativa de curació i la qualitat de vida de molts pacients.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa