Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comença el muntatge de l’alberg d’emergència a la Fira amb l’ajuda de l’exèrcit

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat avui l’inici de les tasques de muntatge de l’alberg d’emergència que estarà situat a una de les instal·lacions del recinte de la Fira de Barcelona. Es tracta, en concret, del pavelló número set, anomenat Victòria Eugènia. És un espai de 6.000 metres quadrats on, inicialment, s’ubicaran 150 llits per acollir persones en situació de vulnerabilitat. L’exèrcit, amb la Unitat Militar d’Emergències i l’Exèrcit de Terra, els Bombers de Barcelona, la Creu Roja i la Guàrdia Urbana de Barcelona participen en la instal·lació. Finalment, tal com va demanar l’alcaldessa Ada Colau, les forces armades espanyoles han ajudat l’Ajuntament. 

El màxim de persones que s’hi podran confinar és de 1.000, i el consistori assegura que es compliran els protocols i es garantirà l’alimentació, seguretat i higiene. L’alberg d’emergència estarà gestionat per la Creu Roja i per tècnics municipals que atendran les persones que s’hi confinin amb l’ajuda de treballadors socials i psicòlegs. “Es disposarà de zones de descans, dutxes i menjador amb totes les condicions de seguretat sanitària que requereix la situació actual”, afirma l’Ajuntament. 

L’espai s’està preparant a l’empara de la vicepresidència de Drets Socials i Agenda 2030, en mans del líder de Podemos, Pablo Iglesias. L’obertura del recinte perquè comenci a funcionar serà en els “propers dies”, segons fonts municipals, que no especifiquen més. 

Acord sense tancar per apartaments turístics per confinar-s’hi

A més del recinte de la Fira, el govern de Colau també ha acordat amb l’associació Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) que el consistori llogui a l’operador turístic 200 apartaments que estan buits, en un principi durant dos mesos. Fonts d’Apartur matisen que l’acord encara no està tancat i que esperen que entre dilluns i dimarts acostin definitivament les posicions. 

El consistori assumiria el cost del lloguer serà menor que el preu de mercat habitual, segons va dir la regidora de Salut, Gemma Tarafa. 

Segons l’Ajuntament, això podria ser útil per a dones víctimes de violència masclista, famílies amb infants a càrrec que podrien quedar-se sense llar en les properes setmanes, o bé sensesostre que actualment estan allotjats en equipaments municipals que han tancat. A més, el consistori ja va anunciar l’ús de tres equipaments més per a persones vulnerables. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa