Tret de sortida a la 28a edició de la 080 Barcelona Fashion. Per tercera vegada, i a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, l’esdeveniment es fa en un format íntegrament digital. L’edició d’enguany, que se celebra fins dijous 28 d’octubre, l’ha inaugurat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i compta amb 22 dissenyadors i marques de moda, com Paloma Wool, Custo Barcelona i Lola Casademunt by Maite.

Torrent ha destacat que a Catalunya hi ha un “sistema productiu amb vocació internacional que està duent a terme una transformació profunda, sota els paràmetres de la digitalització, la innovació i la sostenibilitat social i ambiental”. “Treballem per fer que Catalunya continuï sent un referent de moda i creació“, ha afegit. El conseller ha volgut destacar, també, que les firmes que formen part d’aquest certamen “reflecteixen la riquesa i la diversitat de la indústria de la moda a Catalunya”.

La celebració de la setmana de la moda catalana s’ha fet a Esplugues de Llobregat, a l’Espai XC, obra de l’escultor barceloní Xavier Corberó. Es tracta d’un projecte format per 4.500 quadrats de formes i volums als quals va dedicar els seus darrers anys. “Un espai extraordinari on es fusionen moda, disseny i arquitectura”, ha apuntat el conseller d’Empresa i Treball.

Paloma Wool ha posat en marxa la 080 Barcelona Fashion i ho ha fet amb la col·lecció Eternal Loop, una sèrie de peces i estampats que “exploren l’equilibre entre l’ordre i el caos que hi ha a l’univers”. Durant el primer dia de celebració l’acompanyen firmes com Eñaut, Is Coming, Escorpion, Júlia G. Escribà i Txell Miras.

A més dels fashion show films, la programació proposa altres continguts de moda com els Designers Q&A, breus curtmetratges on creadors i marques comparteixen les seves fonts d’inspiració, pensaments, així com els processos de conceptualització que hi ha darrere la col·lecció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa