Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com trobar un objecte perdut a Barcelona
  • CA

Cada dia es perden desenes d’objectes a Barcelona. La majoria dels seus propietaris les donen per perdudes. Com a molt pregunten als treballadors de metro, de bus o a la policia, si els han perdut al transport públic o a prop d’una comissaria. De totes maneres, l’Ajuntament disposa de l’Oficina de Troballes, un servei de gestió d’objectes perduts rebuts pel consistori. Cada mes es custodien 5.000 pertinences. Segons l’Ajuntament, la mitjana anual de troballes és de 20.000.

Aquests objectes perduts provenen de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en un 42% dels casos, en un 25% de Mossos d’Esquadra, en un 24% de Guàrdia Urbana i la resta procedeix de particulars, ajuntaments, consolats i altres entitats. Quant als retorns, en el 30% de les ocasions són recuperats pels propietaris, entre el 30-35% d’objectes són reciclats i la resta són enviats a altres ajuntaments, consolats i ambaixades -en el cas de documentació personal-, Tresoreria i patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona.

Per consultar si un objecte ha estat trobat la ciutadania disposa de dues eines. A través d’Internet, hi ha habilitat tràmit específic que permet consultar i esbrinar si un objecte o document perdut és a l’oficina i com es pot recuperar. Cal dir que només és possible consultar objectes amb número d’identificació (és el cas de DNIs, passaports, NIEs etc.) o amb números de sèrie (és el cas de càmeres, portàtils, telèfons mòbils -IMEI- etc.). Si es detecta un objecte coincident amb la pertinença perduda, es procedeix a la recollida del material. Per això caldrà sol·licitar cita prèvia.

També es disposa del telèfon gratuït 010 -931 537 010, per a trucades des de fora de l’àrea metropolitana-. Amb aquest número es pot fer la consulta i anotar la incidència, fet que permetrà al propietari rebre una notificació en cas que l’objecte hagi estat localitzat.

La persona propietària disposa de sis mesos per reclamar l’objecte o el document trobat. Per recuperar-lo cal aportar documentació personal, factura, contracte o qualsevol altre document que demostri la titularitat de l’objecte. Transcorregut aquest termini, si ningú ha reclamat l’objecte, la persona que el va trobar pot quedar-se’l, sempre que no hagi sobrepassat el període de 30 dies per recuperar-lo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa