Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Descobreix com seria la bandera de cada barri de Barcelona
  • CA

Algun cop us heu imaginat com seria la bandera del vostre barri si en tingués una? Aquesta és la pregunta a la qual un jove barceloní ha intentat trobar una resposta dissenyant banderes per a cadascun dels 73 barris de la capital catalana.

L’autor d’aquest complex exercici és l’Aleix Pérez, un veí del barri del Poblenou que estudia disseny audiovisual a la BAU Centre Universitari d’Arts i Disseny de Barcelona i que des de fa temps s’ha interessat per la història de les diferents zones de la ciutat i per la seva geografia característica. Fruit d’aquest interès va néixer un projecte que el mateix jove defineix com a “friki”, però que ha tingut una gran acollida a través de les xarxes socials.

Tal com explica el mateix Pérez en una entrevista a Betevé, el projecte va arrencar ja fa uns mesos amb l’objectiu de donar un “codi d’identitat” a cada barri de la capital catalana. Durant la investigació prèvia al disseny de les banderes, el jove es va adonar que hi havia zones com Can Peguera o la Clota que no comptaven amb un símbol o escut que els representés, motiu pel qual va optar per inspirar-se en diversos trets identitaris dels barris per poder crear aquesta imatge de zero.

Inspiració futbolera

Un dels casos més representatius d’aquest procés el trobem amb el barri de la Prosperitat, on Pérez s’ha inspirat en els colors del mític Club de Futbol Muntanyesa, que té el seu estadi a la zona, per crear aquesta espècie d’identitat corporativa d’aquest racó de la capital catalana.

La bandera del barri de la prosperitat creada pel jove barceloní Aleix Pérez / Twitter (@aleixpf)
La bandera del barri de la prosperitat creada pel jove barceloní Aleix Pérez / Twitter (@aleixpf)

Adaptació i modernització d’escuts

El disseny de la bandera ha estat més fàcil en altres zones com Sant Andreu o la Vila de Gràcia, ja que es tracta de dos barris barcelonins que ja compten amb escuts realitzats per entitats locals o veïns. En aquests casos, el jove dissenyador ha optat per adaptar l’escut en format bandera, simplificant certs detalls o modernitzant-lo.

La bandera del barri de la Vila de Gràcia creada pel jove barceloní Aleix Pérez / Twitter (@aleixpf)
La bandera del barri de la Vila de Gràcia creada pel jove barceloní Aleix Pérez / Twitter (@aleixpf)

En aquest fil a la plataforma Twitter, Pérez ha compartit amb la resta d’usuaris de la xarxa social més d’una trentena d’aquestes noves banderes, aconseguint gairebé un centenar de comparticions. Pel que fa a la resta dels dissenys, el jove els ha anat publicant a través del seu perfil d’Instagram.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Roger a octubre 20, 2022 | 19:36
    Roger octubre 20, 2022 | 19:36
    Estic impacient per veure la del Barri de la Bordeta. Gracies,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa