Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com demanar les ajudes de 3.000 euros per a autònoms a Barcelona
  • CA

Les ajudes municipals per a autònoms de fins a 3.000 euros ja es poden demanar a Barcelona. Aquest dimarts es va obrir el període per poder sol·licitar aquestes subvencions, que són complementàries a altres bonificacions i que es poden destinar a cobrir diferents despeses com el lloguer de local utilitzat, el cost de la gestoria contractada o les despeses fiscals durant el primer any d’activitat.

Aquestes noves bonificacions s’emmarquen en el programa Activa Autònom+ de l’Ajuntament de Barcelona i estan enfocades principalment a empresaris individuals o socis de cooperatives de treball que es trobaven en situació d’atur abans del 14 de març del 2020, quan va arrencar ‘estat d’alarma decretat per la pandèmia del coronavirus. Segons detalla Betevé, la previsió del consistori és que unes 450 persones es puguin beneficiar de la mesura, que té una dotació total de prop d’un milió d’euros.

Per poder demanar aquestes ajudes, les persones o empreses interessades hauran de presentar la seva sol·licitud de forma telemàtica a través de l’Oficina Virtual de Tràmits del consistori barceloní. El termini màxim per fer arribar les candidatures és el pròxim 30 de setembre.

Paper destacat en l’activitat econòmica

Cal recordar que la nova subvenció municipal per a autònoms ara ja vigent es va presentar el passat mes de juliol amb l’objectiu de “donar resposta a les noves necessitats del teixit econòmic, que està patint l’increment de preus i la crisi derivada de la guerra a Ucraïna”. Amb aquestes paraules ho va definir el primer tinent d’alcalde i líder del PSC al consistori barceloní, Jaume Collboni, que va voler posar en valor aleshores el paper dels autònoms com un dels pilars de l’activitat econòmica a la ciutat.

De fet, segons les darreres dades facilitades per l’administració local, gairebé la meitat de les empreses registrades a la capital catalana són autònoms o cooperatives de treball repartides entre socis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa