Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Col·lapse amb els DNI: sense cita prèvia fins al setembre a Barcelona

És un clàssic… Preparar un viatge en avió i adonar-te que tens el DNI caducat, no tens passaport o no el trobes… Aleshores comencen les presses per demanar cita a una comissaria de policia espanyola per poder renovar el DNI o que t’expedeixin el passaport. Però… no hi ha cites fins després del teu viatge. Comença aleshores la cerca desesperada de comissies que tinguin reservades algunes estones per persones sense cita prèvia, i tenir la sort d’aconseguir-ho.

Sense cita prèvia fins al setembre

Aquesta escena es repeteix a casa nostra, i la denuncien els sindicats de CCOO, UGT i CSIF, que han reclamat més recursos a les oficines de documentació de la Direcció General de la Policia davant la impossibilitat de demanar hora per renovar el DNI fins el mes de setembre.

Ara bé, per a casos d’urgència, com pot ser el viatge en avió i la compra-venda d’un habitatge davant de notari, es pot anar a una comissaria en hores de menor afluència i explicar el cas particular. Ara bé, insisteixen que no sempre es pot donar resposta tot i ser una urgència. A tall d’exemple, a la comissaria de la plaça d’Espanya es detalla aquest missatge: “L’atenció sense cita prèvia es realitzarà una vegada s’hagin atès les persones amb cita prèvia, sempre que sigui possible. Les urgències s’atendran sempre i quan estiguin justificades amb documentació”.

En un comunicat difós a les xarxes socials, els representants dels treballadors públics no policials de la Direcció General de la Policia han denunciat que ni el Ministeri de l’Interior ni cap organisme policial ha posat remei per dotar les oficines de personal qualificat. I el col·lapse és total.

“Any rere any s’han deixat sense cobrir les places de personal no policial que presta els seus serveis a la policia, al qual s’encomana aquest tipus de feina, i s’ha arribat a un total de 2.500 places vacants”, denuncien els sindicats, que quantifiquen en gairebé el 50 % de les places.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa