Colau vol que més veïns acullin refugiats enmig de la crisi afganesa

L'Ajuntament ha rebut una vintena d'oferiments de llars i entitats de la ciutat per allotjar exiliats

El govern municipal de l’alcaldessa Ada Colau vol trobar més veïns que es prestin a compartir casa seva amb refugiats, just ara que la crisi d’Afganistan ha tornar a posar el focus en el drama de qui es veu forçat a abandonar el seu país. L’Ajuntament de Barcelona intensificarà la coordinació amb les entitats d’acollida de persones immigrants o refugiades a la ciutat perquè aquestes puguin incrementar les llars de particulars que ofereixen acollida a la ciutat. Per fer-ho, el consistori crearà una oficina tècnica de gestió a partir de gener de 2022 que, en col·laboració amb les entitats, treballarà per coordinar i captar famílies acollidores, un projecte que comptarà amb un pressupost inicial de 200.000 euros, ha explicat el regidor de drets de Ciutadania, Marc Serra.

Actualment hi ha quatre entitats que treballen en aquest àmbit: Refugees Welcome, BCN Actua, Migrastudium i Punt de Referència, que donen suport a les persones migrades i també acompanyen les famílies que volen acollir a casa seva. Des de la situació a l’Afganistan, l’Ajuntament ha rebut una vintena de demandes d’acollida per part de la ciutadania i entitats, i ara ha posat a disposició un correu electrònic ([email protected]) per facilitar la gestió. Serra ha assegurat que hi ha hagut una “onada de solidaritat ciutadana” en les últimes setmanes, un fet que considera que confirma que és necessari treballar en la implicació ciutadana per incrementar la capacitat d’acollida i per millorar la cohesió social.

El 2020, hi havia actives 55 llars que acollien refugiats a Barcelona, ​​en els quals hi havia gairebé 50 persones de 23 nacionalitats diferents vivint en família, la majoria d’elles pendents de resoldre la seva situació legal. En aquest sentit, Serra ha exigit al president de Govern, Pedro Sánchez, i a l’Estat que prenguin “cartes en l’assumpte” i accelerin una reforma de la llei d’estrangeria que sigui validada pel Consell de Ministres. “No fer-ho seria una greu irresponsabilitat. Necessitem que perquè funcioni bé la inclusió les persones puguin tenir l’accés a la possibilitat de treballar de forma legal”, ha reclamat.

50 places per la nova diàspora

Les ofertes que puguin fer els barcelonins se sumaran a les 50 places que l’Ajuntament ha posat a disposició de la Secretaria d’Estat de Migracions per acollir refugiats de l’Afganistan, sobre les quals no ha concretat la seva ubicació. Serra ha dit que els consta l’arribada imminent d’afganesos i ha assegurat que tant l’Ajuntament, com l’Estat i entitats estan treballant “a tota màquina perquè les persones evacuades puguin tenir l’atenció que es mereixen”.

El Servei d’Atenció a l’Immigrant, Emigrant i Refugiat de Barcelona (SAIER) ha atès 10.307 persones durant el primer semestre del al 2021, un 7% menys que el mateix període de 2020, un descens que l’Ajuntament atribueix a el manteniment de les restriccions de trànsit aeri i mobilitat internacional. D’altra banda, la proporció de persones en situació administrativa irregular o en irregularitat sobrevinguda s’han incrementat, passant de el 41% del total el primer semestre del 2020 a més del 46%, mentre que el nombre de sol·licitants d’asil ha disminuït de prop de l’ 42% a l’26%.

Més informació

Comentaris

  Ricard 26/08/2021 2:51 pm
  Colau vol acollir entusiasmada afganesos i accepta ufana de tenir exiliats catalans. Es vergonyós
  Toni BCN 26/08/2021 6:22 pm
  Si es posen a resar a les 5 del matí, passo....toi
  Fada 26/08/2021 6:51 pm
  Quants ha acollit la Colau a casa seva?
   Serafi Bandarra i Grataconys 27/08/2021 8:27 am
   Ni n' acollit ni n' acollirà.
  fat boy 26/08/2021 6:56 pm
  I ella quants en pensa acollir a casa seva?, perque se li ha acabat l'entrepa de fuet i la cerveseta per esmorzar.
  Tripartit no, gràcies 26/08/2021 9:58 pm
  Pedralbes, Sant Gervasi i la Bonanova curulls de refugiats ...bé, no exactament.. Els refugiats els fiquen als barris dels catalans pelats de butxaca . A la part alta, els que hi viuen són els que decideixen i fan les grans campanyes a favor d'acollir-ne quants més millor.
  Lluït 27/08/2021 1:12 am
  Com sempre estil pilotes fora! Ara vol que la gent de peu l'alliberi de la seva responsabilitat municipal de refugiar qui toqui.
  Català 27/08/2021 3:28 am
  La Colau vol?. Els ocells també volen.
  Sim'hi tots a fer la cínica. 27/08/2021 10:47 am
  Ei, Colau, a mi m'han fotut fora del pis per que em pujaven el lloguer 100euris (inclusius) més. Ara visc sota un pont molt ampla i tinc lloc per unes quantes famílies refuguades. Ja et passo l'adreça, guapi.

Nou comentari