Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau vol posar fre als ‘botellons’ i concentracions de patinadors davant del Macba

L’Ajuntament de Barcelona vol “reequilibrar” els usos que actualment es fan d’alguns espais, com ara la plaça dels Àngels, la de la Gardunya o el parc de les Tres Xemeneies. És una de les línies d’actuació previstes al Pla de Barris del Raval 2021-2024. Segons ha explicat en roda de premsa el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, hi ha una demanda veïnal per repensar la plaça dels Àngels i es farà un procés participatiu per decidir què s’hi fa per posar fre als ‘botellons’ i concentracions de patinadors davant del Macba. Des del govern municipal, però, tenen clar que ha de ser un espai on els veïns puguin “passar-hi l’estona”.

“El que hi ha d’haver és un equilibri d’usos, i no que uns passin per damunt dels altres”, ha dit referint-se a l’ús de l’espai del davant del Macba per part dels patinadors.En tot cas, Rabassa ha assegurat que els patinadors formen part de la plaça i per tant hauran de ser “un interlocutor més” en el procés de decisió per transformar l’espai. El pla del Raval també preveu intervencions arquitectòniques amb previ procés de participació a la plaça de la Gardunya i Fleming. Tot i que en aquesta plaça s’hi va fer una actuació important el 2015, Rabassa assegura que el fet que ara hi visquin veïns ha generat una demanda perquè estigui pensada per a la vida comunitària. Ara bé, la idea és fer-hi “microurbanisme” i no una gran intervenció.

Una altra actuació destacada que es preveu amb el nou pla per al Raval és fomentar l’autoorganització juvenil i en aquest sentit, es preveu l’habilitació a l’edifici de Can Seixanta per dotar el barri d’un espai jove. A més, les vuit escoles del Raval tindran educadors socials i gestors emocionals.

Pla del Barris del Poble-sec

D’altra banda, aquest dijous també s’ha presentat el Pla de Barris del Poble-sec. Entre les intervencions previstes en l’espai públic destaca la pacificació parcial del carrer de Piquer -amb la retirada d’una fila lateral d’aparcament- i un projecte de millora urbana que prioritza tres espais: els Jardins de les Hortes de Sant Bertran, els Jardins de Walter Benjamin i els Jardins de les Tres Xemeneies.

En línies generals es vol ampliar els espais de trobada i fomentar-ne el joc i els usos diversos. El regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha explicat que l’objectiu és potenciar-hi els usos “volguts”. Una manera, ha dit com a exemple, és la d’obrir una guingueta al parc de les Tres Xemeneies o ampliar-hi l’espai de joc infantil i el de petanca. D’altra banda, l’aposta per espais comunitaris i de relació és un dels vectors del Pla de Barris del Poble-sec. Un exemple és la possible ubicació a la plaça Margarita Xirgu d’un espai de criança compartida infantil. Als plans d’actuació als districtes de Ciutat Vella i Sants-Montjuïc s’hi destinaran un total de 22,6 milions d’euros.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a març 25, 2021 | 18:06
    Ricard març 25, 2021 | 18:06
    És tradicional la dimissió de l'autoritat que fan habitualment els ajuntaments catalans. Un exemple claríssim es el cas que ens ocupa. Efectivament, els consistoris elaboren unes ordenances precioses que mai no apliquen. En aquest cas s'obvia l'ordenança que prohibeix el patinatge fora dels llocs expressament habilitats per fer-ho. Per tant tots els incívics fan el que volen. La novetat és que avui en dia ho reprimeixen amb... les normes anticovid. Aquesta covardia dels ajuntaments arriba a tal punt que aquí només fan pagar als que tenim cotxe, la maltractada classe mitjana. Multes, multes i més multes pels amos de cotxes. Mentre els amos de gossos, patinadors, fumadors, repartidors, camionetes diverses, distribuïdors de propaganda il-legal en cotxes i bústies o venedors ambulants sense llicència fan el que els dóna la gana, totalment impunes. I tot seguirà igual mentre els turismes financem amb les multes que ens posen la renúncia municipal a exercir l'autoritat a la que estan obligats.
  2. Icona del comentari de: Català a març 25, 2021 | 19:35
    Català març 25, 2021 | 19:35
    A veure si teniu pebrots de fer-ho, mestressa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa