Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau ultima l’adjudicació del macrocontracte de neteja: 8 anys i 2.456 milions d’euros

L’Ajuntament de Barcelona ultima l’adjudicació de la contracta de neteja i recollida de residus per 8 anys i 307 milions d’euros anuals, 2.456 milions en total. Serà la contracta de neteja més gran en la història de la ciutat tant per la durada com per la despesa. La mesa de contractació va valorar a mitjans de setembre les ofertes tècniques admeses per continuar en la licitació. Al maig, en plena pandèmia, el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCCSP) va suspendre parcialment el procediment després d’admetre les mesures cautelars sol·licitades per Ascan i Rubau després que el consistori rebutgés la seva oferta.

La mesa va fer pública la puntuació obtinguda per les diferents empreses en els quatre lots del concurs, corresponents a quatre àmbits territorials. El consistori confia que serveixi per reduir els residus, augmentar el reciclatge i impulsar l’economia verda i circular.Aquest dimarts també es van obrir els sobres dels criteris automàtics, un conjunt de 18 criteris avaluables entre els quals hi ha l’oferta econòmica o concrecions com les emissions de la flota de vehicles.

Contracte partit

Cada empresa només podrà ser adjudicatària d’un sol lot, un criteri que segons el consistori afavoreix la concurrència i incrementa la competència en benefici del servei públic. A partir d’ara es verificarà que els criteris automàtics mantinguin coherència amb l’oferta tècnica presentada per cada licitador i es preveu que es lliuri l’informe definitiu amb la proposta d’adjudicació cap al mes de desembre. La nova contracta permetrà un increment de 225 treballadors i treballadores fins arribar als 4.400, a més de l’ocupació indirecta.

L’increment de la qualitat del servei als barris és un dels principals objectius de la nova contracta. També suposarà l’adaptació als estius cada vegada més llargs, calorosos i secs, que requereixen modificar les actuacions de neteja. Actualment la recollida selectiva a la ciutat es troba estancada al voltant del 28%. L’objectiu és incrementar aquest percentatge fins al 60% l’any 2030. En aquest sentit es continuarà desplegant el sistema porta a porta. Per primera vegada el sistema de control de la contracta es farà directament des de l’administració municipal. Hi haurà sistemes de penalització per trams progressius per defecte greu no comunicat i obertura de dades a la ciutadania.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa