Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau engega les obres d’un museu a les antigues cases barates del Bon Pastor
  • CA

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el projecte executiu de les obres d’adequació d’una illa de les Cases Barates del Bon Pastor per habilitar un museu en el complex i preveu començar les obres a principis de 2022 i acabar-les al cap d’un any. L’espai museístic vol recordar i posar en valor la memòria històrica de la zona. És una de les actuacions que s’inclouen en el Pla de Barris del districte de Sant Andreu, en la qual s’invertiran 2,3 milions d’euros, ha informat el consistori aquest dilluns en un comunicat.

En concret, es rehabilitaran 16 cases: quatre seran cases museu ambientades en diferents moments històrics, quatre més es destinaran a espais expositius de la història de l’habitatge de Barcelona, i les altres vuit seran per a la resta de l’espai museístic i equipament de barri.

El conjunt de les Cases Barates del Bon Pastor es va construir en 1929 i el complex el conformaven un total de 784 habitatges en planta baixa, agrupades en illes rectangulars amb dues tipologies: habitatges en mitgera i de cantonada. Per això el projecte de museu busca “recordar aquell moment de la història urbanística de la ciutat, que no s’explica sense el context social i econòmic del moment”, insisteix el consistori. L’Ajuntament assegura que el nou ús serà respectuós amb l’arquitectura original de les cases, “que es defineix per la seva fragilitat, senzillesa constructiva i tipològica característica de les circumstàncies que van originar la seva construcció”.

El projecte també preveu incorporar la gestió comunitària de l’espai en estreta col·laboració amb el Museu d’Història de Barcelona (Muhba), el districte, i les entitats del barri, especialment amb la Associació de Veïns i Veïnes del Bon Pastor i la seva vocalia de Memòria Històrica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa