Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament de Barcelona llança un vídeo contra la violència masclista digirit als nois joves

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha aprofitat la presentació de la campanya El futur no es masclista per demanar més esforços a la Generalitat i a l’executiu espanyol i ha exigit “que estiguin a l’alçada”. Ha concretat que l’Ajuntament ha invertit 22,4 milions en la lluita contra la violència masclista. La regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha comparegut amb l’alcaldessa i ha assenyalat que el consistori no pot legislar ni participar en la formació dels jutges. També ha apuntat que sentències com la de La Manada porten a parlar de canvis al Codi Penal

Pérez ha detallat que la inversió de l’Ajuntament ha permès doblar les places disponibles al Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA). També ha ajudat a millorar el Servei d’Atenció a Homes (SAH), dirigit a homes que han exercit violència masclista, amb un augment del 91% de les hores de professionals.

La nova campanya de l’Ajuntament, amb el lema El futur no és masclista, inclou un vídeo musical en què nois i noies ballen i canten en una producció de Canada -la productora dels últims vídeos de la Rosalía, ha recordat Colau-, en la qual es llancen missatges com “Si tu no vols, jo tampoc”, “no al control”, i “jo decideixo”. Colau ha destacat que la campanya, que advoca per les “relacions lliures”, va especialment adreçada a nois joves: “Estem una mica fartes que campanyes de prevenció vagin dirigides a dones com si fos responsabilitat nostra damunt que no ens agredeixin”.

 

 

Ha ressaltat que les relacions han de ser lliures i “no només consentides, sinó desitjades”, de manera que llancen aquest missatge als nois. L’alcaldessa ha recordat que una relació només és bona si està basada en el desig mutu, i no en la imposició de ningú, cosa que també ha destacat Pérez.

Nou comentari

Comparteix