Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament de Barcelona llança un vídeo contra la violència masclista digirit als nois joves
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha aprofitat la presentació de la campanya El futur no es masclista per demanar més esforços a la Generalitat i a l’executiu espanyol i ha exigit “que estiguin a l’alçada”. Ha concretat que l’Ajuntament ha invertit 22,4 milions en la lluita contra la violència masclista. La regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha comparegut amb l’alcaldessa i ha assenyalat que el consistori no pot legislar ni participar en la formació dels jutges. També ha apuntat que sentències com la de La Manada porten a parlar de canvis al Codi Penal

Pérez ha detallat que la inversió de l’Ajuntament ha permès doblar les places disponibles al Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA). També ha ajudat a millorar el Servei d’Atenció a Homes (SAH), dirigit a homes que han exercit violència masclista, amb un augment del 91% de les hores de professionals.

La nova campanya de l’Ajuntament, amb el lema El futur no és masclista, inclou un vídeo musical en què nois i noies ballen i canten en una producció de Canada -la productora dels últims vídeos de la Rosalía, ha recordat Colau-, en la qual es llancen missatges com “Si tu no vols, jo tampoc”, “no al control”, i “jo decideixo”. Colau ha destacat que la campanya, que advoca per les “relacions lliures”, va especialment adreçada a nois joves: “Estem una mica fartes que campanyes de prevenció vagin dirigides a dones com si fos responsabilitat nostra damunt que no ens agredeixin”.

 

 

Ha ressaltat que les relacions han de ser lliures i “no només consentides, sinó desitjades”, de manera que llancen aquest missatge als nois. L’alcaldessa ha recordat que una relació només és bona si està basada en el desig mutu, i no en la imposició de ningú, cosa que també ha destacat Pérez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa