Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern Colau admet que Barcelona està bruta i que hi ha massa rates
  • CA

Fa uns dies, ERC de Barcelona denunciava amb fotografies i vídeos la ciutat està “bruta i deixada”, amb plagues de rates i paneroles. Avui, en el marc d’una comissió, els republicans han aconseguit el suport majoritari del consistori per millorar la situació i el manteniment de l’espai públic mentre no entri en vigor la nova contracta de neteja.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha admès que hi ha falta de neteja a la ciutat, malgrat que van reforçar el servei aquest estiu, i s’ha compromès a incrementar els recursos abans de març de 2022.

Ho ha dit en la Comissió d’Ecologia i Urbanisme en resposta a una proposició d’ERC –que s’ha aprovat per unanimitat– que demanava al Govern municipal comprometre’s a reforçar el servei de neteja i la planificació del control de plagues.

Badia ha reconegut que és un tema que preocupa el Govern municipal i ha defensat que els serveis de neteja “estan sortint més que mai”, un fet que “no vol dir que ens haguem de conformar ni que tinguem un pressupost irrisori”. “La voluntat és que abans de març de 2022 puguem tornar a concentrar recursos, poder fer plans més integrals i poder seguir treballant amb aquesta percepció i imatges que tots hem vist i que no ens agraden ni volem per la ciutat de Barcelona”, ha subratllat.

Sobre les plagues de rates i paneroles en alguns punts de la ciutat, ha exposat que és un tema que porta l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), que realitza intervencions per incrementar la vigilància i detecció de plagues i que en 2020 es va incrementar el pressupost per a això. Segons dades facilitades per Badia, a l’estiu (de juny a agost) de 2019 es van detectar 3.284 plagues; en 2020, 5.176 i aquest any s’han detectat 3.785: “És una tendència que hem de tenir sempre controlada i estem en l’àmbit de control”, ha conclòs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: amb comu no podem a setembre 15, 2021 | 08:46
    amb comu no podem setembre 15, 2021 | 08:46
    si la primera en anar darrera del flautista manuel vals, va ser la frau kolau, acceptant els seus vots gratuïts, no és res d'estrany que la resta campin pels seus aires. ara la kolau fins els maig del 23, no tocarà el dos
  2. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a setembre 15, 2021 | 08:50
    Serafi Bandarra i Grataconys setembre 15, 2021 | 08:50
    Pues veniu a Sant Andreu, que amb la recollida del porta a porta, les voreres estan plenes de bosas de deixalles que regalimen un "suquet" que dona goig

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa