Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Clam a Barcelona per exigir a l’Estat permisos de residència i treball per a immigrants
  • CA

Més de 260 entitats i organitzacions, inclòs el Consell de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona, han signat el comunicat del Consell Municipal d’Immigració de la capital catalana, que defensa els drets de les persones immigrades durant la crisi sanitària del coronavirus. En concret, reclama a l’Estat atorgar permisos de residència i treball a les persones immigrades, així com l’homologació de títols formatius en els camps sanitaris o sociosanitaris i, en conjunt, protegir els drets de les persones immigrades, que han tingut i tenen una presència important i essencial en àmbits com les cures i treballs a la llar, repartiment, neteja o a supermercats.

El clam s’ha donat a conéixer el mateix dia que l’entitat Casa Nostra Casa Vostra impulsa una campanya perquè el govern espanyol faci una regularització extraordinària de les persones sense papers. L’entitat, promotora de la campanya ‘Volem Acollir’, se suma així a la reclamació de més de 900 ONG i organitzacions socials que s’han mobilitzat per garantir que ningú no quedi enrere en aquesta crisi del coronavirus. Casa Nostra Casa Vostra ha difós un vídeo i un web on persones immigrants d’origen divers demostren que el seu paper està sent essencial en l’atenció de l’emergència durant la crisi de coronavirus.

Els més vulnerables

Alhora, el comunicat signat per entitats i Ajuntament alerta que moltes de les persones immigrades, a més, formen part de col·lectius especialment vulnerables. Algunes d’elles es troben sense llar, en situació de petició d’asil o en la prostitució, entre d’altres.

Des de la publicació del text a principis d’abril, organitzacions del divers teixit social s’han sumat a la petició del CMIB. Aquestes més de 200 adhesions se sumen a les 62 entitats signants del comunicat que formen part del Consell d’Immigració.

Entre les adhesions hi ha associacions veïnals, sindicats, entitats de defensa de drets, entitats esportives, d’inserció sociolaboral, culturals, interculturals, de cures, empreses de l’economia social i cooperativa i òrgans de l’administració pública i universitaris. També completen la llista una quarantena d’adhesions a títol individual de persones representants d’entitats i l’administració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa