Clam a favor de les dones afganeses i contra els talibans al centre de Barcelona

Unes 500 persones es concentren per reclamar que s'aculli refugiades i que es posi fi a la violència a l'Afganistan

Unes 500 persones s’ha concentrat aquest dimecres a la plaça Sant Jaume per exigir ajuda immediata per a les dones afganeses després del retorn dels talibans al capdavant del país asiàtic. A la manifestació s’han sumat també afgnanesos que resideixen a Catalunya. “Les meves familiars estan molt preocupades i espantades. Estan tancades a casa. Tenen molta por de sortir, no saben si ho poden fer. Porten burka, però és molt perillós”, ha explicat una afganesa present a la protesta a Catalunya Ràdio.

La concentració –convocada per l’espai Ca la Dona i a la qual s’han adherit més d’una vintena d’organitzacions– ha reclamat que la comunitat internacional “utilitzi tots els mecanismes polítics necessaris per posar fi a les violències” al país i que els governs d’Espanya i de Catalunya atorguin “l’immediat reconeixement d’asil polític a les persones que fugen de l’Afganistan i l’acolliment de totes les persones refugiades, especialment a les dones i les nenes afganes”, prega el manifest de la convocatòria.

A la manifestació s’ha rebutjat “qualsevol forma d’opressió, repressió i violència contra les dones afganeses”. Les persones congregades han recordat que les dones del país ja han patit l’opressió dels talibans, sobre els que alerten que pretenen “tornar a imposar les seves polítiques fonamentalistes, repressores i violentes” amb l’aplicació rigorista de la sharia, la llei islàmica.

Protesta a favor dels drets de les dones de l'Afganistan, a Barcelona / Lorena Sopena / Europa Press
Protesta a favor dels drets de les dones de l’Afganistan, a Barcelona / Lorena Sopena / Europa Press

El manifest de la concentració ha posat l’accent en les agressions que les dones afganeses han patit “en forma de segrestos, violacions, lapidacions o matrimonis forçats per impedir-los allò que fa més por als talibans i als senyors de la guerra: la seva llibertat”. També s’ha qüestionat la intervenció de les tropes d’Estats Units, retirades recentment del país en un moviment que ha precipitat que els fonamentalistes reconquestin el poder.

Més informació

Comentaris

    500? 19/08/2021 7:53 am
    No arribaven a 200.
    miquel puigpelat 19/08/2021 8:30 am
    Els taliban ja tremolen de por.

Nou comentari