Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
17.100 ciutadans ucraïnesos han trobat ajuda a Barcelona des de l’inici de la guerra
  • CA

Des que va esclatar la guerra de Rússia contra Ucraïna que a Catalunya es van activar tots els procediments administratius i socials per bastir una xarxa de solidaritat amb els refugiats ucraïnesos. Des del febrer el món sencer viu un conflicte amb unes conseqüències humanes dramàtiques i decisives en el present i futur de tot Europa i més enllà.

17.100 ciutadans atesos a Barcelona

En el cas concret de Barcelona, l’Ajuntament ha atès unes 17.100 persones d’origen ucraïnès des del mes de febrer passat, coincidint amb l’inici de la invasió russa a Ucraïna, segons informa el consistori en un comunicat. La majoria de les atencions -gairebé 13.900 persones- s’han fet al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i a l’Ucrane, l’equipament que ha concentrat l’atenció a la comunitat ucraïnesa a la ciutat. En aquest punt s’han registrat 6.200 pernoctes a persones que estaven de pas a la ciutat o bé en procés d’entrar al sistema estatal d’acollida. I una altra xifra rellevant: el Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) ha atès al voltant de 3.200 persones en aquests mesos.

2.600 empadronats nous

Per altra banda, l’Ajuntament de Barcelona ha facilitat 2.599 nous empadronaments a persones provinents d’Ucraïna. La majoria són dones (50,7%) i menors d’edat (31,6%). I on han anat a viure aquests ciutadans? Segons dades del consistori, si Sant Martí i l’Eixample concentren un 20% i un 16% dels nous empadronaments, però els nous barcelonins s’han distribuït per tots els districtes. I un altre senyal d’acollida són les inscripcions a les escoles de la ciutat. S’ha registrat la matriculació en centres educatius de la ciutat de 624 nous alumnes provinents d’Ucraïna des del mes de febrer passat.

I com s’ha ajudat a trobar feina o a buscar-la a les persones nouvingudes? S’han atès 335 persones a través del dispositiu ocupacional creat per Barcelona Activa per facilitar la seva integració laboral i s’han fet una vintena de sessions de suport emocional a desenes de persones en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Finalment, l’Ajuntament explica que l’activitat del CUESB i l’Ucrane han suposat una inversió municipal addicional d’uns 850.000 euros per garantir-ne el seu funcionament, mentre que les més de 1.300 ajudes d’urgència activades s’estimen en un import total d’uns 308.000 euros addicionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa