Cinc mesos de la misteriosa desaparició d’un suec a Barcelona en ple confinament

L'home, de 33 anys, va sortir de casa del seu germà a la Barceloneta sense mòbil, targetes ni documentació

Aquest divendres es compleixen cinc mesos de la desaparició d’Ayad Mirza, un home suec que va sortir de la casa del seu germà de la Barceloneta el dissabte 18 d’abril a les 4 de la matinada sense mòbil, targetes ni documentació i del qual ja no se n’ha sabut res més. Els Mossos continuen la recerca que van iniciar el dilluns 20 d’abril, quan el seu germà va presentar la denúncia a la comissaria de Ciutat Vella. El desaparegut té 33 anys, és moreno de pell, fa 1,69 metres d’alçada, és corpulent, una mica calb i duia el cabell rapat, barba i bigoti i una jaqueta de color blau fosc.

Segons ha explicat la família, l’home va arribar a Barcelona el 2 de març per visitar el seu germà petit, que viu al barri de la Barceloneta, i amb un contracte en una empresa de telemàrqueting a la capital catalana. A causa del confinament pel coronavirus ja no va poder sortir del país per retornar a la seva ciutat d’origen, Vasteras, d’uns 100.000 habitants i a 100 quilòmetres d’Estocolm. La família també va alertar l’ambaixada de Suècia a Madrid, que va oferir un bitllet d’avió de tornada al germà i va fer cartells en suec amb la cara de l’home i una breu descripció per ajudar a la recerca.

Possible segrest?

El germà petit, uns dies després de la desaparició, va parlar amb una indigent que li va explicar que aquella matinada de dissabte havia vist que uns individus atracaven, i fins i tot potser segrestaven, el seu germà. Va comunicar aquesta informació als Mossos, però no ha pogut tornar a contactar amb la dona perquè no li va voler donar les seves dades. Els Mossos van sobrevolar amb helicòpter el litoral de l’àrea de Barcelona per si veien alguna pista de l’home i les patrulles tenien la seva foto per si l’identifiquen en algun control de confinament. La policia catalana ja ha emès un avís internacional de recerca.

La família ha intentat que sempre hi hagi algun membre a Barcelona durant aquests mesos per si la policia els informa de novetats, però també estan en tràmits de contractar un advocat per impulsar la investigació. Han contactat amb esglésies, hospitals, tanatoris, taxistes i indigents per trobar més informació, però no han aconseguit cap pista fiable. La plataforma SOS Desapareguts també ha informat de la desaparició a la seva web amb fotos, detalls de l’individu i contacte per donar-ne pistes.

Nou comentari