Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cinc discoteques projectaran el testimoni d’un home que va causar un accident mortal
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Abertis han impulsat una campanya aquest Nadal per conscienciar els joves del perill de conduir després de beure alcohol. Cinc discoteques de la ciutat projectaran un anunci enmig de la nit, apagant de cop la música i els llums per captar l’atenció dels joves. L’espot es titula El Apagón mostra el testimoni real d’un home que va causar un accident mortal quan circulava begut i va complir condemna de presó.  

També s’han gravat reaccions del públic que el va veure en una primera projecció, que es va fer dissabte passat a la discoteca Wolf. Es projectarà també a la Sala Apolo, al Club Twenties, a Sutton i al Legend Club entre el 14 i el 28 de desembre.

Aquesta campanya s’ha portat a terme amb la col·laboració de FECALON i del Gremi d’empresaris de discoteques de Barcelona i Província. Durant la nit de dissabte a diumenge, la discoteca Wolf va apagar els llums i va projectar el vídeo. Les reaccions del públic abans, durant i després de l’apagada de llums es van gravar i l’objectiu és que es facin virals a través de les xarxes.

Segons l’Enquesta de Salut de Barcelona que elabora l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), el 9% dels homes i el 4,2% de les dones que viuen a la ciutat fan un consum d’alcohol de risc. Aquest és més freqüent entre les persones joves: el 5,7% de l’alumnat de 2n d’ESO admet haver-se emborratxat alguna vegada en els últims 6 mesos. Entre l’alumnat de Batxillerat o cicles formatius el percentatge s’amplia fins al 56,5%, segons recull l’última enquesta FRESC que també elabora l’Ajuntament de Barcelona.

L’alcohol és la substància que any rere any genera més inicis de tractament als Centres d’Atenció i Seguiment a les drogodependències (CAS) que hi ha a Barcelona. En concret, l’any passat va motivar 1.391 inicis de tractament en homes i 583 en dones,  xifres que es mantenen força estables durant els últims anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa