Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cementiris de Barcelona recomana dur paraigua per protegir-se de les gavines agressives

L’agressivitat de les gavines que viuen als cementiris de Montjuïc i el Poblenou ha dut Cementiris de Barcelona a fer una recomanació singular als usuaris que vulguin fer-hi vistes: dur paraigua. La idea és que l’estri els protegeixi de les aus mentre estiguin en el recinte i els eviti sortir-ne lesionats o atabalats. Segons ha confirmat l’empresa a betevé, aquestes aus nien als terrats de les sepultures i “defequen” o “sobrevolen” per damunt dels visitants per foragitar-los i evitar que s’atansin a les seves cries.

Per això, la principal recomanació és portar un paraigua obert durant la visita als cementiris de Montjuïc i el Poblenou per resistir les seves escomeses. El dia 2 de maig, el Carles Patricio va anar al cementiri de Montjuïc. Era el Dia de la Mare i volia visitar el nínxol de la seva, morta fa 11 anys, per portar-li unes flors. La visita, però, va ser curta i accidentada. La presència d’unes gavines el va fer sentir amenaçat i va decidir marxar.

L’empresa assegura que no pot fer res per foragitar les gavines i que l’única opció és anar preparat. Segons expliquen, és un fenòmen habitual els mesos de maig i juny i les queixes dels usuaris dels cementiris es repeteixen cada any. Es calcula que a Barcelona hi ha entre 150 i 200 parelles de gavines, a les quals cal sumar-ne entre 50 i 100 que viuen a Montjuïc. De les 175 incidències relacionades amb gavines ateses per l’Ajuntament l’any passat, més del 90% es van concentrar durant el període de cria, segons fonts municipals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: gustau a juny 15, 2021 | 12:12
    gustau juny 15, 2021 | 12:12
    L'espècie agressiva és el gavià argentat no la gavina corsa. Agafeu noticies d'altres llocs i repetiu el mateix error, però a mínim poseu bé però el nom de l'espècie de al fotografia. Si totes les notícies tenen la mateixa veracitat, el nivell és força baix. Ànims i a seguir fent periodisme de qualitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa