Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com celebrar l’any nou xinès a Barcelona

L’Any Nou Xinès és una festa mil·lenària i realment popular al país asiàtic. De 21 de gener al 4 de febrer, els pobles i ciutats de la Xina s’omplen per celebrar l’entrada del seu any. I Barcelona, com ja ha fet altres anys, omplirà alguns dels espais més emblemàtics de la ciutat d’activitats diverses que traslladen els espectadors al país asiàtic.

L’espai central

Entre les diverses activitats que ha programat l’Ajuntament, destaca l’acte central, que serà el dissabte 21 de gener al passeig Lluís Companys. De les 10 del matí a les 8 del vespre, hi haurà tallers i activitats que van des d’una fira gastronòmica fins a representacions de les danses més tradicionals o demostracions de Kung Fu.

Una de les activitats més populars és la rua, que enguany sortirà del Parc de l’Estació del Nord el mateix dissabte 21. La desfilada començarà a les 11h i passarà per l’avinguda Vilanova i els carrers de Roger de Flor, Ribes, Nàpols, Ausiàs March i passeig de Sant Joan.

Altres activitats per celebrar l’Any Xinès

Paral·lelament a l’acte central, també es fan altres activitats típiques d’aquesta festivitat. Des del divendres posterior, el públic pot gaudir de tallers de Chuanlian i de cal·ligrafia xinesa, classes gratuïtes de xinès, contes infantils relacionats amb l’Any xinès del Conill, Karaokes o rutes variades amb temàtiques asiàtiques. Totes aquestes activitats i els horaris es poden consultar a la web municipal destinada a l’Any Nou Xinès.

L’Any del Conill

Els xinesos entraran a l’Any del Conill. Aquest animal ocupa el quart lloc dins de l’horòscop xinès. La seva personalitat, segons la cultura xinesa, inclou característiques com la vigilància, l’enginy, la prudència i la velocitat mental. El conill, generalment, té més d’un cau i no menja l’herba al seu voltant. Tot això, símbol de l’enginy, ho fa per a confondre al seu enemic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa