CCOO mostra “solidaritat” amb els repartidors de Glovo per la mort del treballador

Insta l'empresa a assumir responsabilitats

CCOO ha mostrat “tot el seu suport i solidaritat” amb els repartidors de Glovo, després de la mort aquest cap de setmana a Barcelona d’un dels empleats. En concret, el sindicat ha emplaçat Glovo i la resta de plataformes de repartiment a domicili a assumir les seves responsabilitats com a ocupadors directes i, per tant, que les condicions professionals com les de la salut estiguin especialment protegides.

[r:1]

El sindicat ha indicat que persistir en la seva actitud de no reconèixer que els treballadors no són autònoms només portarà “conflictivitat i, malauradament, com ha estat el cas, patiment” i subratlla que mentre “no s’obrin a regular aquesta situació només quedarà l’actuació de la Inspecció de Treball, dels tribunals de justícia i les mobilitzacions dels treballadors”.

[r:2]

D’aquesta manera, el sindicat ha recordat que el passat 29 de març el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publicava l’ampliació de l’Acord Laboral Estatal d’Hoteleria (ALEH), que preveu la introducció en l’àmbit funcional de l’ALEH dels repartidors de menjar a domicili, “a peu o en qualsevol tipus de vehicle que no necessiti autorització administrativa establerta per la normativa de transport, com a prestació de servei propi de l’establiment o per encàrrec d’una altra empresa, incloses les plataformes digitals oa través de les mateixes”.

Després de la seva publicació al BOE, CCOO s’ha posat a treballar perquè tant la seva categoria professional, el seu salari i les seves funcions seran regulades segons els convenis sectorials que els corresponguin.

En formar part de l’àmbit de l’ALEH, la Inspecció de Treball ha de considerar a repartidors com treballadors per compte aliè i no falsos autònoms, i ha de tenir en compte factors de seguretat viària, paralització d’activitat per condicions climatològiques adverses, manteniment de vehicles, cascs i que la roba de treball (caçadores, guants, pantalons, calçat) siguin considerats EPI, entre altres mesures.

Més informació

Nou comentari