Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cauen a Barcelona “El Gato” i “el Xacal Txec”, dos perillosos fugitius internacionals
  • CA

Ratzia de detencions de fugitius a Catalunya, tres a la capital i, dos d’aquests, buscadíssims per la xarxa d’investigació d’Europol. Segons ha informat el Cos Nacional de Policia, després de mesos de perquisicions finalment han pogut capturar dos fugitius que començaven a envellir en els pòsters policials amb fotografies dels més buscats a Europa. Es tracta de “El Gato” i el “Xacal Txec”. Buscats per delictes violents i per amenaces de mort a líders polítics.

En concret, aquest dimarts va ser detingut el “Gato”, un ciutadà xilè buscat per les autoritats sueques per un sonadíssim atracament a un furgó blindat. Se li imputen delictes de robatori amb violència i intimidació. Les indagacions van començar l’any passat quan, a través de la xarxa ENFAST, Suècia va comunicar que els sospitós podria rondar per Barcelona, cobert per algun familiar que l’amagaria. Una insistent investigació, amb vigilància 24 hores al dia, va localitzar el domicili i els hàbits del fugitiu, fins que un dispositiu d’alta seguretat el va arrestar a la sortida del seu domicili.

L’expedient del fugitiu, segons informen fonts del cas a El Món, hi consta l’atracament al desembre de l’any 2019. Fou a l’aeroport d’Aldana, a tocar d’Estocolm, quan amb altres esbirros van perpetrar un espectacular robatori d’un furgó ple de diners en efectiu i lingots d’or. Es calcula que el valor total del material sostret s’enfilaria fins a un milió d’euros.

Amenaces al primer ministre

La investigació del “Xacal xec” va començar el passat mes de gener quan els agents especialitzats en la localització de fugitius van tenir coneixement, a través de la xarxa policial SIRENE, de la possible presència a Espanya d’un pròfug buscat per les autoritats txeques. Segons l’Ordre Internacional de Detenció, el fugat va amenaçar el primer ministre de la República Txeca perquè deixés el seu càrrec en un termini de cinc dies o acabaria amb la vida de la seva dona i fill. D’aquí el sobrenom del Xacal en referència a les amenaces de magnicidi. La policia li va seguir el rastre a Tenerife i València, fins que els agents van constatar que residia a Barcelona. Un cop trobada una pista clau, finalment, va ser localitzat i detingut als voltants del seu domicili.

La policia espanyola, però ha tingut més feina encara aquesta setmana a Barcelona. Els agents també van localitzar un fugat de les autoritats d’Alemanya per blanqueig de capitals. Segons la informació facilitada pel país reclamant, el detingut organitzava transports de diners des d’Hamburg fins a Espanya per tal de blanquejar diners provinents de l’tràfic d’estupefaents, calculant que hauria blanquejat diners per valor de 23.276.300 euros. Un seguiment detallat per obtenir més informació, intel·ligència i contactes del sospitós va ser arrestat als voltants del seu domicili.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa