Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una gestoria de l’Eixample obtenia papers per a estrangers amb parelles de fet falses
  • CA

Entre 8.000 i 6.000 euros. Aquesta era la tarifa que cobrava l’organització amb seu en una assessoria de l’Eixample esquerra, per regularitzar estrangers a través de concertar falses parelles de fet. La trama ha estat desarticulada per la poderosa Unitat Central de Xarxes i Immigració Il·legal i Falsetats documentals del Cos Nacional de Policia (UCRIF), després de setmanes d’investigació. El balanç de l’operació policial són 8 detinguts i 83.000 euros en efectiu trobats en els escorcolls de la gestoria i d’un domicili particular d’un dels principals encartats de l’organització així com expedients de documentació. La policia entèn que els arrestats són presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, falsedat documental i afavoriment a la immigració irregular.


La investigació va començar el passat mes de setembre, quan agents de la U.C.R.I.F. es van assabentar d’una suposada assessoria situada a l’Eixample Esquerra on s’hi tramitaven un considerable nombre de sol·licituds de targeta de familiar comunitària, a través de parelles de fet estables. Ara bé, alguna cosa grinyolava i van sospitar que la gestoria donava garsa per perdiu a l’administració. Així es van iniciar les perquisicions, i la policia va detectar un total de 683 sol·licituds presentades entre els anys 2017 i 2020. Els investigadors, però, van concloure a través d’inidicis documentals que els beneficiaris de la regularització haurien pagat per concertar una parella de fet fraudulenta.

A mida que va avançar la perquisició, els agents van esbossar com actuava la trama. Primer, buscaven ciutadans comunitaris disposats a fer el paper de parella, -fins i tot, els captadors cobraven 300 euros per persona contractada-. . Un cop aconseguit el voluntari a fer de parella, que cobrava 3.000 euros, la gestoria oferia el servei a l’estranger que incloïa la realització i acompanyament en tots els tràmits administratius necessaris (padró, notaria, Registre de Parelles estables de Catalunya, etc.) així com l’assessorament per superar les entrevistes i controls policials que habitualment es realitzen a petició de la Subdelegació de Govern per valorar la veracitat de l’enllaç al·legat per a l’obtenció de la targeta de familiar comunitari. De fet, el comunitari tenia el compromís de mantenir la inscripció de parella de fet prou temps per evitar sospites i burlar els controls i les investigacions policials


Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anna Cano a juny 29, 2021 | 16:24
    Anna Cano juny 29, 2021 | 16:24
    Fabulosa l'expressió "donar garsa per perdiu". He quedat enlluernada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa