Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau una banda de joves que robava a gent gran amb el mètode ‘Teletubbie’
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una banda de joves que s’especialitzava en robatoris a gent gran amb el mètode Teletubbie –també conegut com mimoses–, que consisteix a triar persones amb rellotges d’alta gamma o joies i aprofitar qualsevol pretext per acostar-s’hi amb falses mostres d’afecte i abraçar-les per robar-los. La policia catalana ha detingut sis persones, totes de nacionalitat romanesa i d’entre 21 i 27 anys, que han comès almenys cinc robatoris violents utilitzant aquesta coneguda tècnica.

La investigació va començar el juny de l’any passat, quan dues dones van robar un rellotge a l’entrada d’un pàrquing de Barcelona i van fugir amb un turisme després d’agredir la víctima. Les indagacions dels agents van portar a identificar el grup de lladres, que sempre utilitzaven el mateix modus operandi: primer intenten robar l’objecte de valor sense que la víctima se n’adoni, però en el cas de ser descoberts no dubten a agredir-les aprofitant que normalment es tractava de gent gran que no es podia defensar.

Els Mossos d’Esquadra han pogut establir que es tracta d’un grup altament especialitzat que actuava de manera itinerant per tot Catalunya, però que també passava llargues temporades a altres ciutats de l’estat espanyol o d’altres països europeus. Després de ser detinguts, dimarts van passar a disposició judicial, tot i que el jutge les va deixar en llibertat amb càrrecs.

Robatori a les Corts

Aquesta setmana els Mossos d’Esquadra també han detingut dues noies de 18 i 20 anys, també de nacionalitat romanesa, que acabaven de cometre un robatori a les Corts. Les noies, que no tenen relació amb la banda desarticulada, feien servir la mateixa tècnica del ‘Teletubbie’ i van ser descobertes per un agent de paisà quan estaven controlant un home de 71 anys que passejava pel carrer. El mosso de paisà va veure com li robaven una cadena d’or valorada en 1.200 euros i va intervenir just a temps per enxampar-les. Poc després una patrulla de servei va fer acte de presència i se les va endur detingudes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa