Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau una banda de blanqueig del contraban liderada per un ex guàrdia civil
  • CA

L’Agència Tributària ha donat per desmantellat un grup que va blanquejar presumptament almenys 8 milions d’euros procedents de contraban al Port de Barcelona. Cinc persones estan sent investigades i el principal sospitós treballava com a agent de la Guàrdia Civil al recinte portuari, ha explicat Hisenda en un comunicat.

El Jutjat d’Instrucció 2 de Barcelona ha dirigit la investigació, en la qual Vigilància Duanera ha desarticulat aquesta organització que blanquejava diners obtinguts per l’entrada il·lícita de béns. La investigació va començar al 2018 per una denúncia d’una persona que havia participat en la trama, que es va descobrir el 2010 i en què hi havia treballadors del port implicats.

El denunciant va explicar que el principal membre de l’organització havia fet “importants inversions immobiliàries” amb la seva parella amb els beneficis obtinguts, davant la qual cosa el grup de Blanqueig de Capitals de Vigilància Duanera va seguir el rastre de l’activitat immobiliària i dels comptes bancaris. Van descobrir “un important increment patrimonial” amb la participació de tres persones i quatre societats com a mínim. A través de préstecs i aportacions de capital anaven blanquejant diner negre. Segons els investigadors, també havien invertit en diferents restaurants i cafeteries.

Va confessar

L’home va tancar un acord amb la Fiscalia reconeixent els fets de contraban al Port de Barcelona, ​​fet que va apuntalar la investigació per blanqueig de capitals. El 15 de setembre, els agents van fer registres en els domicilis dels investigats a Barcelona i Cubelles (Garraf), on s’havien fet la major part de les inversions immobiliàries. A casa del principal investigat, que ja no exerceix com a guàrdia civil, van trobar 1.267.220 euros en efectiu. En un dels seus locals, van trobar cinc maletes de viatge amb gairebé 4 milions d’euros en efectiu.

Hi ha cinc persones investigades per aquests fets, s’han bloquejat 78 productes financers i s’han intervingut comptes bancaris amb un saldo total de 430.058 euros. També s’han embargat 18 immobles amb un valor de 3.084.181 euros, entre els quals hi ha 10 locals comercials, 5 habitatges i 3 places de pàrquing.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa