Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Cau un narcopis especialitzat en ‘basuco’, la cocaïna de baix cost
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un narcopis ocupat a les portes de Barcelona on es venia i consumia ‘basuco’, una droga de baix cost elaborada amb residus de cocaïna i molts adulterants, altament addictiva i que normalment es consumeix per via respiratòria. La investigació va començar al febrer, en tenir coneixement la policia de l’afluència continuada de persones toxicòmanes a l’edifici, situat al barri de Collblanc-Torrassa de l’Hospitalet de Llobregat.

Aquest dimarts agents de la Unitat d’Investigació de l’Hospitalet de Llobregat van entrar al narcopis per desmantellar-lo i van detenir dos homes i una dona, de nacionalitats dominicana, hindú i espanyola. Estan acusats d’un delicte contra la salut pública i de pertinença a grup criminal. Segons la policia, les persones encarregades del punt de venda ja havien estat detingudes al desembre per estar relacionades amb un altre punt de venda de droga al mateix barri. Com l’altre cop, també havien habilitat estances i espais per al consum de la droga a l’interior del domicili.

“Durant la investigació es va determinar que un grup reduït d’homes, de nacionalitat dominicana, eren els encarregats del subministrament de la droga a l’interior de l’habitatge”, indica la policia aquest dissabte en un comunicat. La resta dels sospitosos tindrien la missió de captar nous clients, afegeix. Presumptament regalaven la primera dosi de droga per fidelitzar als consumidors i compaginaven el narcotràfic amb prestació de serveis de prostitució femenina.

Per impedir l’accés de la policia al pis, havien reforçat la porta amb barres d’acer. Alguns dels implicats van intentar fugir per una finestra posterior, però van poder ser interceptats pel dispositiu policial. La investigació continua oberta i Mossos no descarta noves detencions. Els arrestats ja han passat a disposició judicial i el jutjat de guàrdia va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa