Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau un grup que introduïa cocaïna i heroïna a Barcelona des de Sud-àfrica i el Brasil
  • CA

La Guàrdia Civil ha desarticulat un grup que introduïa cocaïna i heroïna a Barcelona des de Sud-àfrica i el Brasil. La investigació va començar quan es va detenir un home procedent de Sud-àfrica a l’aeroport del Prat amb gairebé 3.500 grams d’heroïna ocults en el doble fons de la maleta. La policia va identificar la xarxa criminal, que operava a Barcelona, Madrid i Roma. El resultat de l’operació Johans, dirigida pel jutjat de primera instància i instrucció número 3 d’El Prat del Llobregat, ha estat de quatre detinguts per un presumpte delicte contra la salut pública i un altre de pertinença a grup criminal. També s’ha intervingut més de 8.200 grams de cocaïna.

L‘organització captava missatgers o drivers a Barcelona perquè s’encarreguessin de transportar la droga. A la capital catalana es va fer un registre domiciliari que va portar a la detenció d’un home somalí. L’entrada, efectuada a l’octubre, va permetre la recuperació d’equips informàtics, telèfons mòbils i documents per enviar diners. 

La droga que arribava a Barcelona també anava a Roma, cosa que ha motivat la col·laboració entre la Guàrdia Civil i la Guardia di Finanza de Roma. El grup es dividia en dues parts, una a Barcelona i Madrid, on es reclutaven missatgers o drivers, i una altra a Roma que feia el subministrament de droga. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa