Cau el piròman que va incendiar l’hotel Apolo al febrer i la seu d’UPyD el 2015

Els Mossos d’Esquadra el van detenir la setmana passada per calar foc a un cinema de Sant Boi de Llobregat que no l’havia volgut contractar

Els Mossos d’Esquadra van detenir la setmana passada un home de 38 anys com a presumpte autor d’un delicte d’incendi en un cinema de Sant Boi de Llobregat. El detingut, que ja ha ingressat a presó, està relacionat amb una llarga llista d’incendis provocats a Barcelona i l’àrea metropolitana, entre els que destaquen el de l’hotel Tryp Apolo del Paral·lel, al febrer d’aquest any, i el de la seu d’UPyD, que va tenir lloc el 2015.

El primer incident que va posar els investigadors sobre la pista del piròman és un incendi en un cinema de Sant Boi que es va poder extingir abans que fos massa tard gràcies a la tasca dels treballadors de la sala. Els bombers van determinar que es tractava d’un incendi intencionat. També es va descobrir que el mateix cinema ja havia patit una altra temptativa d’incendi unes hores abans.

Una venjança laboral

En revisar les persones que havien estat al cinema en els dos incendis, els Mossos van descobrir que, entre els presents, hi havia un home que no havia superat una entrevista de feina amb la mateixa empresa que gestiona el cinema. Aleshores es van sospitar que la venjança era el mòbil dels dos incendis.

Els agents van estirar del fil i van esbrinar que un dia abans d’intentar calar foc al cinema el mateix home havia estat atès pels serveis d’emergència en un incendi a l’empresa on treballava. I l’endemà es va declarar un conat d’incendi en el mateix bloc de pisos on vivia. La policia local de Sant Boi el va enviar al servei de psiquiatria de l’hospital de la localitat, on també va intentar cremar i fer desperfectes al passadís d’urgències.

Més informació

Nou comentari