Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau el nombre de subvencions municipals per a extraescolars esportives

L’Ajuntament de Barcelona ha reduït el nombre de subvencions destinades a nens i joves d’entre 6 i 17 anys per a les extraescolars esportives: se n’han atorgat 11.959 respecte a les 12.622 que es van cursar l’any 2018, una disminució que és generalitzada a tots els districtes de la ciutat menys a l’Eixample, que presenta un increment del 5,82%.

Segons l’informe que el govern municipal ha presentat aquest dimarts en la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, es manté el nivell de sol·licituds rebudes –16.592–, encara que hi ha hagut una disminució lleugera pel que fa a les sol·licituds que es van rebre l’any anterior –17.903–.

Amb aquestes xifres, aquest any es pot cobrir el 100% de les sol·licituds que s’han presentat correctament, i s’incorporen totes les sol·licituds de les famílies amb ingressos anuals de 9.000 euros o menys per membre de la unitat familiar, a diferència del curs anterior, quan prop de 2.000 sol·licituds amb rendes d’entre 7.500 i 9.000 euros van quedar fora.

Com en anys anteriors, els cinc districtes en què s’atorguen una quantitat més gran de subvencions i més import són: Nou Barris, Sant Martí, Horta-Guinardó, Sant Andreu, Sants-Montjuïc, i aquest any s’hi afegeix Ciutat Vella.

A més, en aquesta edició s’ha començat a recollir la informació de les ajudes en clau de gènere: el 36,30% de les ajudes atorgades correspon a noies, i el 63,70% a nois, unes dades que, segons indica l’ajuntament, permetran tenir més informació de la integració de les noies en la pràctica esportiva a Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa