Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau un grup que concertava matrimonis perquè estrangers aconseguissin la residència
  • CA

La Policia Nacional ha desarticulat un grup criminal assentat a Barcelona que es dedicava a la concertació de matrimonis de conveniència entre ciutadans estrangers i dones de la Unió Europea (UE) -sobretot espanyoles- per obtenir permisos de residència.

La investigació va començar a principis d’any i s’han detingut 14 presumptes responsables, entre els quals es troben alguns dels màxims encarregats de la trama, i la policia ha detectat almenys una vintena de casos, ha informat el cos en un comunicat aquest divendres.

El grup presumptament contactava amb dones, en la seva majoria “pertanyents a la banda”, que s’oferien a canvi de diners a casar-se o inscriure’s com a parella de fet perquè el ciutadà estranger obtingués la targeta de residència, després d’arribar a pagar entre 5.000 i 10.000 euros.

Segons ha informat la policia a Europa Press, eren dones d’origen espanyol, però quan no reunien les condicions necessàries per tramitar el permís, es contactava amb familiars o coneguts de les residents que fossin de la UE per captar altres dones europees.

La mateixa organització comprava els vols de les conegudes o familiars -solien ser d’origen romanès o txec- cap a l’Estat per poder dur a terme el matrimoni.

En alguns casos s’arribaven a formalitzar matrimonis civils, encara que generalment els contraents es constituïen com a parelles de fet i, després de fer els tràmits oportuns, sol·licitaven l’autorització de residència a la província on decidien situar el seu domicili.

Entre els sospitosos de delictes de falsedat documental, afavoriment de la immigració irregular i pertinença a organització criminal, alguns estan considerats per la policia com a delinqüents habituals en situació irregular que buscaven un permís de residència a Europa.

Els arrestats es troben en llibertat amb càrrecs a l’espera de judici i es procedirà a la investigació dels casos que hagin obtingut el permís de residència irregular quan acabi la instrucció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa