Cop policial a una banda de lladres de rellotges de luxe a Barcelona. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han desarticulat una banda especialitzada en robar amb violència rellotges de luxe a turistes, que actuava en zones pròximes a restaurants i discoteques del Front Marítim i del Port Olímpic.

Lladres violents i un botí de 145.000 euros

 El valor total dels objectes sostrets rondava els 145.000 euros, i el grup es va desmantellar el passat 24 d’agost. Es van detenir tres homes de 35, 38 i 42 anys com a presumptes autors de quatre delictes de robatoris amb violència, dos de lesions lleus i un de pertinença a grup criminal. I com actuaven? Segons la policia, sempre amb la mateixa operativa: distreia a les víctimes amb una pregunta o demanant una cigarreta. Mentrestant, un altre home l’assaltava violentament per sostreure-li el rellotge. En tot moment els detinguts estaven connectats per telèfon mòbil o auriculars per comunicar-se i tractar d’evadir la presència policial.

Tot l’operatiu va començar quan els Mossos van tenir constància que uns lladres havien robat un rellotge d’alta gamma valorat en 70.000 euros a un turista al Front Marítim de Barcelona. Posteriorment, la banda va robar un rellotge valorat en 15.000 euros a la mateixa zona, i finalment, una tercera víctima: un home es va apropar i li va fer una forta estrebada apropiant-se d’un rellotge valorat en uns 60.000 euros.

Una unitat especial de la policia

Amb l’objectiu de detenir els autors de robatoris violents de rellotges que actuen a la ciutat i aturar la seva activitat delictiva, la Regió Policial Metropolitana Barcelona va posar en marxa a finals de maig un grup especialitzat en les investigacions d’aquests fets delictius. El grup Titani, format per investigadors de diferents comissaries de la ciutat i coordinat per la DIC de Barcelona, treballa coordinadament amb els Grups de Delinqüència Urbana desplegats a les principals zones on es detecta aquest fenomen i amb el Grup de Multireincidents que s’encarrega de dur a terme investigacions en què al darrere hi ha grups organitzats especialitzats amb aquest tipus de robatoris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa