Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un casament en ple ingrés hospitalari a Vall d’Hebron
  • CA

L’Hospital de la Vall d’Hebron ha viscut un casament inversemblant aquest dimecres: el Francisco, un pacient ingressat a l’àrea de Pneumologia, ha oficialitzat el seu matrimoni al centre hospitalari a través d’una jutgessa que ha fet els tràmits per vídeotrucada. Però no ha estat cosa només de la parella i l’estament judicial, per un cas tan particular, s’ha implicat gairebé tot l’entorn sanitari del Franscisco. Els professionals d’infermeria, els tècnics auxiliars, els zeladors, els metges, el servei de neteja i el d’hostaleria, que ha preparat un menú especial per a l’ocasió.

Tots ells s’han implicat com han pogut des del moment en què s’ha sabut que una jutgessa havia autoritzat que es realitzés la cerimònia. Aquesta comunicació es va produir ahir al migdia. Així, com si d’un guió de pel·lícula es tractés, en menys de vint-i-quatre hores, els professionals s’han posat a disposició de la parella per engrandir el moment amb qualsevol recurs a l’abast. S’han arribat a fer serpentines i confeti amb trossos de bata estèril, s’han folrat les cadires, s’ha condicionat la sala i fins i tot s’ha ajudat la núvia a pentinar-se.

Tampoc no ha faltat la música, un element indispensable en qualsevol casament i més encara quan el nuvi és tècnic de so. En el seu historial laboral es pot veure com ha feinejat per a grups com Ojos de Brujo, així com diversos artistes flamencs. Com no hi havia cap mena de preparació logística, amb les presses s’ha trobat una solució per tenir banda sonora de la cerimònia: un ordinador amb altaveus.

Els mateixos treballadors de l’Hospital Vall d’Hebron han arrodonit el dia portant-li un ram de flors a la parella i un pastís. “Es tracta del primer casament que se celebra a planta”, ha apuntat Mar Sevillano, infermera supervisora del sistema respiratori. A més, ha reivindicat el dia com a “un moment molt emotiu” que mostra com s’implica el personal sanitari “en la humanització de les cures”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa