Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Casa Asil de Sant Andreu, a l’àrea més afectada pel Covid-19 a Barcelona
  • CA

El mapa d’incidència del coronavirus a Barcelona, elaborat per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), té una taca blau marí a Sant Andreu que crida l’atenció. És l’àrea on hi ha més persones contagiades en proporció a la quantitat de veïns que hi viuen. S’hi han diagnosticat 1.603 diagnòstics de COVID-19 per 100.000 habitants, és a dir, tres vegades la mitjana de la ciutat (estimada en 459). En aquesta àrea hi ha trams dels carrers Bartrina, Agustí i Milà, Sant Hipòlit i Servet.

I més o menys en mig, un equipament clau: la residència d’avis Casa Asil de Sant Andreu. Aquest geriàtric ha viscut dies molt durs a causa de l’epidèmia, amb fins a 45 residents morts en tres setmanes i 55 professionals de baixa. Justament aquest dimarts va fer públic que havia decidit pagar de la seva butxaca un lot de tests de coronavirus davant del retard de les administracions i l’urgència de conèixer tots els casos positius per aïllar correctament als avis i àvies no contagiats. Han derivat fins a 33 persones a altres equipaments socials o sanitaris i actualment queden al centre 73 residents.

Per conèixer la taxa d’incidència a la resta de seccions de Barcelona, pots consultar l’interactiu de l’ASPB aquí. Per arribar al mapa de cada veïnat, cal baixar per la pàgina de dades fins arribar al capítol anomenat “Distribució de la incidència per àrees petites”. Les dades apareixen en clicar cada àrea. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa