Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El cas de la mort de la gossa ‘Sota’ podria decidir-se fora dels tribunals
  • CA

La mort de la gossa ‘Sota’ a mans d’un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona encara cueja. Quatre anys després dels fets, el polèmic cas podria acabar decidint-se fora dels tribunals, després que tant el policia com l’amo de l’animal s’hagin mostrat oberts a obrir un procés de mediació per arribar a un acord que els eviti passar pel banc dels acusats.

Segons avança El País, les defenses dels dos implicats han demanat al titular del Jutjat d’Instrucció número 4 de Barcelona que se suspengui cautelarment la via penal en marxa per poder encetar aquest procés de mediació i així arribar a un acord sobre com s’han de reparar els danys i mal ocasionat per l’incident, que va acabar amb l’agent del cos barceloní ferit i amb la gossa morta per un tret al cap.

Aquesta iniciativa hauria de permetre als dos protagonistes del polèmic episodi poder confrontar les seves diferents versions sobre els fets que van tenir lloc el 18 de desembre del 2018 a les portes de l’Hotel Ayre de la Gran Via de les Corts Catalanes, molt a prop de la plaça d’Espanya, i que va desencadenar diverses mobilitzacions i protestes multitudinàries organitzades per entitats animalistes.

Tal com recull el mateix mitjà, el titular del Jutjat d’Instrucció número 4 de Barcelona ha decidit acceptar la petició i ha procedit a suspendre els tràmits de la via penal, que ja estava a punt d’arribar a judici un cop culminada la fase d’instrucció. En aquest sentit, el magistrat apostava per fer asseure al banc dels acusats als dos implicats: a l’amo de la gossa per agredir el policia amb el seu patinet, fet que constitueix un delicte d’atemptat contra l’autoritat, i a l’agent de la Guàrdia Urbana per maltractament animal.

La víctima ‘real’ dels fets

La decisió de donar llum verda a aquest procés de mediació no ha acabat de convèncer les dues entitats animalistes que es van personar com a acusació popular, que consideren que la víctima real d’aquest cas és la gossa Sota i que, en aquest sentit, no existeix reparació possible que es pugui negociar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa