Els CAPs de Barcelona substitueixen els taulells per taules d’atenció a l’usuari

Un centre de Sants-Montjuïc, dos de Gràcia i un de Ciutat Vella, els primers a fer el canvi per facilitar un tracte més proper amb els pacients

Els centres d’atenció primària (CAP) de Barcelona de l’Institut Català de la Salut (ICS) oferiran una atenció “més propera, humana i personalitzada” en substituir el taulell tradicional per taules individualitzades.

La iniciativa ja està en funcionament als CAP Casc Antic (al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, a Ciutat Vella), Pare Claret (al barri de Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, al districte de Gràcia), Roger (al barri de Badal, a Sants-Montjuïc) i Sanllehy (al barri de la Salut, al districte de Gràcia) i s’impulsarà de forma progressiva a la resta de centres de la ciutat, segons ha informat l’ICS aquest dilluns en un comunicat.

L’objectiu del projecte de substitució és generar “un espai més còmode i amable” per fomentar la comunicació i la confidencialitat de les gestions de la ciutadania amb els administratius sanitaris.

De fet, des de l’ICS estan formant als professionals en atenció inclusiva a la diversitat perquè “detectin millor” les necessitats de tots els col·lectius i puguin oferir una atenció adequada a qualsevol persona que presenti una discapacitat i trastorns de conducta.

També, com a gestors de tot el procés assistencial, s’han beneficiat d’un pla d’actuació per promoure un tracte adequat a la ciutadania amb identitats i expressions de gènere diverses i minimitzar el risc de discriminació.

Comentaris

    Cayetana 27/01/2020 4:03 pm
    Estarem més a prop dels metges

Nou comentari