Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El CAP de Sant Andreu aconsegueix una reivindicació històrica
  • CA

Els treballadors del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Sant Andreu i els veïns del barri celebren que l’Ajuntament s’hagi decidit a ampliar la vorera que dona accés a l’ambulatori. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, la licitació de les obres –valorades en 116.000€— està en marxa i la reforma ja té data. Els operaris començaran a treballar el gener de 2023 i els treballs s’allargaran 6 setmanes, segons confirmen fonts municipals al TOT.

Això suposa que, per fi, algú arreglarà l’entrada del CAP, situat molt a prop a la Meridiana, perquè sigui accessible per a tothom. La lluita ha estat llarga. Davant la negativa municipal, el mateix personal és qui ha hagut de prendre la iniciativa presentant una proposta de millora dins de la campanya de pressupostos participatius del Districte de Sant Andreu. La futura reforma, segons l’Ajuntament, vol “evitar caigudes, facilitar la mobilitat de totes les persones i millorar l’enllumenat d’aquest tram del carrer”.

Vorera més gran i entrada llisa

El projecte va ser un dels tres més votats al Districte de Sant Andreu, fet que demostra com és d’important per als veïns de la zona. Tal com va avançar fa uns dies l’Exprés de Sant Andreu, l’ampliació de la zona de vianants suposarà una redistribució dels elements que ocupen la vorera. Però les obres no acabaran aquí, ja que també tindran en compte una de les peticions més importants dels treballadors: l’esglaó que hi ha a l’entrada de l’ambulatori desapareixerà, de manera que la gent gran tindrà més facilitats per accedir a l’edifici.

Les obres eliminaran la zona d’aparcament per a taxis que hi ha davant de l’edifici, segons confirma també el digital andreuenc. Així, la zona prioritzarà clarament l’espai pels usuaris del cap. L’ampliació de la vorera passarà dels 4,10 metres actuals, als 4,35 previstos en el nou pla. Això permetrà que, per primer cop, la parada de d’autobús disposi d’una marquesina, un avenç si tenim en compte que molta gent gran va en transport públic fins al CAP, també els dies que plou o fa molta calor.

Alguns veïns protesten davant la vorera que ha sembrat el caos durant anys / @CatMoviment [Juny 2021]

La reforma també provocarà canvis en els establiments de l’entorn. Les terrasses dels bars propers, que ara ocupen part de la calçada, pujaran a la vorera i els taxis aparcaran a l’altra banda del carrer. Per últim, l’enllumenat, que segons l’Ajuntament tindrà una millora, es mantindrà en els mateixos punts on està ara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa