Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els defensors del CAP Raval Nord carreguen contra ERC: “No acceptarem ajornaments”

Els veïns i professionals de la salut del CAP Raval Nord reclamen una decisió política ja sobre la cessió de la Capella de la Misericòrdia, que es disputen tant l’ambulatori com el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). “No acceptarem que s’imposin ajornaments mitjançant subterfugis”, avisen en un comunicat. El defensors de l’ampliació del CAP en aquest espai, fins ara cedit al museu, carreguen contra ERC per plantejar l’alternativa de construir l’equipament sanitari en un solar de la Facultat de Geografia i Història de la UB, al mateix carrer i usat com a jaciment arqueològic per a estudiants en pràctiques. La universitat per ara rebutja canviar l’ús de l’espai, que és propietat municipal.

En un comunicat penjat a Twitter aquest divendres, el col·lectiu atribueix l’estratègia d’ERC a la incorporació al grup municipal com a regidora de Gemma Sendra, que va ser gerent del MACBA de 2002 a 2004. “ERC ha passat de donar suport obertament a la construcció del CAP a posar en qüestió la revocació del conveni amb el MACBA”, assenyalen. Agraeixen a la consellera de Salut republicana, Alba Vergés, el seu suport a l’ambulatori i el contraposen a l’actitud d’ERc a Barcelona: “Des que Gemma Sendra és regidora i Ernest Maragall és cap de llista, la posició del partit ha variat clarament”.

Així, els activistes del Raval consideren que el solar de la UB que ara proposa ERC “és inviable”. “L’únic que pretén és obligar a estudiar-la i impedir que es voti la revocació a la comissió municipal de dimarts 19 de març”, acusen. L’última oportunitat per desencallar de forma immediata l’ampliació de l’ambulatori és que rebi llum verda definitiva al ple de març, abans d’eleccions. “Hem passat de les bones paraules a la sospita que jugaran amb la nostra necessitat i ajornaran la decisió fins al proper mandat, tot de bon rotllo”, lamenten.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa