El sector de l’oci nocturn demanarà aquest dimarts a la Generalitat de Catalunya poder reobrir les discoteques el 15 de febrer. I el cap del servei de malalties infeccioses de l’Hospital del Mar, Robert Güerri, ho veu possible. Així ho ha dit en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio. “Haurem de veure com està, però em sembla raonable”, ha dit. Segons Güerri, “estem arribant al pic” de la sisena onada del coronavirus a Catalunya. De fet, ja va de baixada. “Estem començant a disminuir el nombre de persones amb la infecció aguda”, ha explicat. Unes infeccions que han estat menors respecte d’altres èpoques. “La vacunació ens ha permès superar aquesta onada amb certa tranquil·litat en comparació amb les prèvies”, ha afirmat.

Amb la baixada del nombre de casos greus als hospitals es pot plantejar “tornar a recuperar certa normalitat”, en paraules del cap del servei de malalties infeccioses de l’Hospital del Mar. “Hem d’aprendre a conviure amb aquesta infecció”, ha afegit. Tot això, després d’unes taxes d’infecció de la variant òmicron de la Covid-19 que no tenen precedents. Un fet que, de retruc, poden posar les coses més complicades per aquesta pandèmia, segons els experts. “Aquestes setmanes i mesos estem vivint l’impacte brutal que té la variant òmicron al nostre entorn, però això no és incompatible amb què, un cop passi, el virus després tingui una mica més difícil circular si no apareix una variant nova”, ha pronosticat Güerri.

Preguntat per la possibilitat d’eliminar el certificat Covid en espais com la restauració, com va plantejar la setmana passada el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, el cap del servei de malalties infeccioses de l’Hospital del Mar ha admès que “no és una decisió fàcil” per la Generalitat. “El certificat Covid ha tingut una utilitat claríssima”, ha dit, i ha posat com a exemple les dades que han obtingut altres governs a partir d’estudis que han fet sobre les conseqüències d’aquesta mesura “En altres països ha tingut un impacte beneficiós, tant del control de la pandèmia com el nivell de vacunació”, ha explicat.

Quant a la possibilitat de transformar la Covid-19 de pandèmia a grip a l’abril, Güerri ha rebaixat les expectatives de la Generalitat: “És una previsió, veurem”. “El mes d’octubre i novembre pensàvem que això estava controlat, però el virus, com sempre, ens ha anat per endavant, així que això pot canviar”, ha declarat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a gener 24, 2022 | 12:17
    Anònim gener 24, 2022 | 12:17
    🤑🤑

Nou comentari

Comparteix