Barcelona sembla que s’acomiadarà aquesta setmana finalment de la xafogor que ha marcat tota la temporada estival. L’arribada a la península de les restes de l’huracà Dannielle, que a hores d’ara ja és només una borrasca, deixarà a la capital catalana precipitacions intenses a partir de dimarts que haurien de fer baixar considerablement les temperatures.

Segons la informació facilitada per Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), l’adeu aparentment definitiu a les altes temperatures i a la calor intensa que han marcat gairebé els darrers quatre mesos a la ciutat vindrà precedit d’un últim dia de gran xafogor aquest dilluns, on les màximes tornaran a situar-se per sobre dels 30 graus en diversos moments de la jornada.

El matí d’aquest dilluns estarà doncs marcat per la calor i per la presència de núvols baixos a Barcelona que no haurien de deixar cap mena de precipitació. La temperatura tampoc sembla que hagi de suavitzar-se de cara a la nit, de manera que avui es tornarà a viure un altre episodi de xafogor nocturna intensa com els que han tingut lloc la majoria dels dies de l’estiu a la capital catalana.

Primeres precipitacions i descens de la temperatura

La situació meteorològica canviarà a partir de dimarts, quan es començaran a registrar molts més núvols sobre la ciutat que podrien deixar les primeres precipitacions. L’arribada de la borrasca, però, no es traduirà inicialment en un descens pronunciat de les temperatures, que seguiran al voltant dels 30 graus.

La borrasca tocarà la ciutat entre dimecres i dissabte

La previsió indica que a partir de dimecres sí que començarà aquesta davallada dels termòmetres, que per primer cop s’acostaran a valors més propis del mes de setembre. La informació facilitada per les autoritats apunta que hi haurà fortes precipitacions tant dijous com divendres i almenys fins al dissabte, coincidint amb l’arribada amb majúscules de la borrasca creada per les restes de l’huracà Dannielle.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa