Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou canvi radical de temps a Barcelona: tornen les tempestes
  • CA
Amb la col·laboració de

Barcelona està vivint aquest 2022 un estiu de contrastos. El tradicional episodi de pluges que va coincidir un any més amb la celebració de les Festes de Gràcia va deixar diumenge una espectacular calamarsada a la capital catalana que feia preveure un descens pronunciat de les altes temperatures que han estat la tònica aquest estiu.

Res més lluny de la realitat. La setmana ha estat marcada per un nou repunt de la calor que ha tornat a deixar temperatures que han fregat els 30 graus en diversos punts del dia i que s’han traduït en mínimes que pràcticament no han baixat dels 25 graus. La situació, però, començarà a canviar aquest dijous al vespre.

Segons les darreres dades facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), la xafogor i el sol radiant deixarà pas aquest dijous als primers núvols, que si bé a priori no s’haurien de traduir en un episodi de pluges, sí que rebaixaran aquesta tensió ambiental provocada per la calor dels darrers dies. Tanmateix, de cara a divendres sí que es preveu un canvi radical del temps que podria acabar amb forts ruixats assotant la capital catalana.

Ruixats i temperatures altes

L’arribada d’aquesta pertorbació afectarà gran part del territori català i Barcelona no en serà una excepció, malgrat que no serà la zona més afectada. Entre divendres i dissabte es preveu que diversos punts de la capital catalana registrin ruixats intensos que aquest cop no haurien de venir acompanyats de pedregades o descàrregues elèctriques.

Aquest canvi en el temps no comportarà, però, una pronunciada davallada de les temperatures, que malgrat patir un lleuger descens encara es mantindran en xifres pròximes als 30 graus que han esdevingut la tònica aquest estiu a la capital catalana.

Mes precipitacions i canvi de temperatura

La previsió de les autoritats és que de cara a mitjans de la setmana que ve sí que es produeixi una caiguda més important de les temperatures a la ciutat, que vindrà probablement acompanyada de noves precipitacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa