La plantilla de l’empresa Eurodivisas, dedicada al canvi de monedes i divises a l’aeroport del Prat, també farà vaga durant el MWC, segons ha informat el sindicat UGT. La plantilla està formada per un 95% de dones i protesta perquè cobren el Sou Mínim Interprofessional (SMI) i perquè s’han de pagar les sabates i les mitges que l’empresa obliga a vestir. Les aturades seran de 24 hores i es faran el 24 i el 25 de febrer i l’1 de març. 

Els treballadors lamenten que les condicions de treball són pitjors que les de les plantilles de les entitats bancàries amb què competeixen. Denuncien també que no se’ls aplica cap conveni col·lectiu, i en reclamen un per aturar la vaga. Altres exigències de la plantilla són “el reconeixement de les categories que es realitzen, el pagament dels 30 minuts que han d’entrar abans a la feina i no es paguen i estudis de prevenció de riscos laborals per a treballadores que durant tota la jornada laboral han d’estar de peu”, segons detalla UGT. 

Es tracta d’una altra vaga convocada durant el MWC, i se suma a les aturades anunciades pels treballadors del metro i pel servei de neteja del Prat. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública ha estat molt crític amb l’actitud dels col·lectius per concentrar les reivindicacions durant el MWC.

Nou comentari

Comparteix