Barcelona cancel·la activitats de Nadal a causa de l’alerta per ventades

Barcelona està en alerta per ventades des d’aquest dilluns. L’Ajuntament i Protecció Civil han activat el Pla Bàsic d’Emergència Municipal donat l’increment de serveis dels Bombers de la ciutat per accidents provocats per fortes ratxes de vent. Avui han hagut de fer 66 intervencions.

Entre les mesures de precaució preses hi ha la suspensió de les activitats matinals previstes a la ‘Ciutat del Nadal’, de plaça Catalunya, l’escenari estrella de la campanya de Nadal. De moment s’han cancel·lat els passis de les 10h i de les 11:15h. Els de la resta del dia es mantindran o no en funció de com evolucioni la meteorologia. L’Ajuntament també ha tancat la instal·lació ‘La Màgia dels Reis d’Orient’, al Fòrum.

Per prevenir accidents i riscos, Protecció Civil recomana tancar i assegurar portes i finestres de casa, així com baixar les persianes i recollir els tendals i retirar testos i objectes de finestres i balcons que puguin caure al carrer. També aconsella revisar elements fixes a les façanes, com antenes, aparells d’aire condicionat o claraboies i vigilar els vehicles aparcats al carrer. A més convé allunyar-se de cornisses, murs i arbres que puguin caure i en passar per davant d’edificis en construcció o en mal estat.

Nou comentari