Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Campins creu que el toc de queda és una mesura de “conscienciació”
  • CA

L’epidemiòloga de l’hospital Vall d’Hebron i presidenta del Comitè Científic Assessor del Govern, Magda Campins, ha assegurat que el toc de queda que vol implementar la Generalitat és una mesura de “conscienciació” que només és realment efectiva en dies concrets com Nadal o Cap d’Any, on hi ha molt risc d’interacció social. “Un toc de queda pot ser efectiu en nits molt assenyalades“, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, “però en la majoria de dies no cal. És més una mesura de conscienciació que per reduir molt el risc de contagi”.

No obstant això, Campins creu que el Govern ha pres la decisió correcta imposant noves restriccions i ha assegurat que el Comitè Assessor era partidari d’aprovar “mesures més dràstiques”, ja que la variant òmicron és molt transmissible i cada dos o tres dies duplica el nombre de casos si no es fa res. De fet, en cap cas descarten un “confinament de curta durada” si les mesures aprovades o algunes més dures que encara es poden implementar “no són efectives” per aturar els contagis.

Col·lapse als hospitals

L’epidemiòloga ha explicat que tot i provocar símptomes menys greus que la variant delta, la variant òmicron produeix un nombre tan elevat de casos que a la pràctica hi haurà molts més ingressos als hospitals. “Amb les mesures que s’han proposat el que es vol és aturar el creixement incontrolat dels casos”, ha assegurat Campins. Pel Comitè Assessor, la prioritat era limitar els horaris dels establiments públics per reduir la interacció social. “L’oci nocturn i els interiors dels restaurants són les zones de més risc”, ha afegit. “Els estudis demostren que molts contagis es donen en aquests entorns”.

A banda de les restriccions, Campins considera de vital importància accelerar l’administració de la tercera dosi per protegir tanta gent com sigui possible, però ha defensat que es faci per franges d’edat per evitar una allau de peticions i que la gent jove, que té més facilitat per demanar cita prèvia, acapari les dosis disponibles i deixi la població de més risc fora. Tot i això, l’epidemiòloga ha reconegut que la vacunació no és suficient per aturar els contagis perquè es necessiten entre 10 i 15 dies per generar la immunitat i la sisena onada s’ha de començar a frenar de manera immediata.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa