Campins: “Veig imprudent i arriscat reduir la quarantena en tota la població”

El govern espanyol ha decidit reduir la quarantena dels positius sense símptomes de 10 a 7 dies, una mesura però, que no afecta els positius que tinguin símptomes, que seguiran fent 10 dies d’aïllament.

El Govern no ha rebutjat la mesura, que entra en vigor aquest dijous, però ha demanat a Madrid que es mantingui en alerta sobre l’evolució dels contagis, ara en màxims. A Catalunya, de fet, els casos d’òmicron ja són el 100%, si bé són més lleus que les variants anteriors del a Covid-19.  

Sobre aquest escurçament de la quarantena, la cap de medicina preventiva i epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, adverteix que no hi ha evidències científiques sobre el temps d’incubació i desenvolupament del virus: “Reduir la quarantena comporta un risc perquè no tenim evidències científiques sobre el comportament de l’òmicron”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. “Veig imprudent i arriscat reduir la quarantena en tota la població”, ha sentenciat.

Campins ha alertat que es corre el perill que la transmissió s’acceleri, tot i que ha admès que podria reduir-se la quarantena, “assumint també el risc”, entre “col·lectius essencials, com el sanitari”. L’experta també ha lamentat que es redueix la quarentena però “tampoc no es demana ni una prova d’antígens al final de l’aïllament”, i ha fet una crida a l’Estat a estudiar almenys aquesta mesura. La doctora ha considerat que la decisió de reduir la quarentena “respon més a criteris econòmics i a problemes en determinats sectors per continuar l’activitat”.

En aquest sentit, la cap d’epidemiologia de Vall d’Hebron ha remarcat que “no tenim evidències científiques sobre per exemple, quants dies triga una persona a perdre la càrrega viral des que s’infecta i deixa de ser contagiosa, perquè amb les altres variants teníem informació que ara no tenim”. Però, ha sentenciat, “reduir la quarantena a tota la població és un risc per la incertesa que hi ha”.

Campins també ha parlat del retorn a les escoles, i ha dit que “l’escola és el darrer que hem de tocar, hem de preservar les escoles al màxim, amb mesures restrictives alternatives abans que res. Jo seria partidària de fer tot el possible perquè les escoles obrin el dia 10″. Mesures, ha puntualitzat Campins, com el tancament dels interiors de restuarants i bars, on la gent va sense mascareta i hi ha un risc més alt de contagis. Els nens van a escola amb mascareta i als bars no.. no seria lògic”.

Comentaris

  Que et tanquin la teva, de cuina Desembre 30, 2021 | 09:38
  Jo sóc més de Campins qui pugui.
  Pitonisas que cargan la economía Desembre 30, 2021 | 10:02
  Campins, dinos lo que entiendes de economía y incluso de lo que tratas. Habéis puesto Cataluña al borde del abismo económico y qué habéis conseguido? ¿ Habéis disminuido la pandemia ? Que pitonisas más malos sois
  Quina irresponsable! Desembre 30, 2021 | 12:47
  Posar gent així com a assessors és un disbarat. Aquesta gent 1) afirma coses que no sap, perquè encara s'estan investigant, i 2) només veu la seva pròpia afectació als serveis hospitalaris, però no té la més mínima idea de la resta d'afectacions a nivell de país. Les seves receptes són literalment suïcides i molt més mortíferes que la covid.
  Gabriel Desembre 30, 2021 | 12:58
  Amb assessors com aquesta senyora que no veu més enllà del nas i no té ni punyetera idea de recomanar mesures intel·ligents i racionals, així ens va. L'economia per terra i miseria, la pandèmia en màxims històrics i ella cobrant el seu bon sou puntualment.
  ciutadà Desembre 30, 2021 | 17:27
  Senyora, vós esteu demostrant què ni hi veieu més enllà del nas. Si seguim paralitzant el país potser no morirem de covid, però morirem també. De fam.
  Doctor Strangelove Desembre 30, 2021 | 18:49
  Recordeu Jurassic Park, hi havia paleontòlegs però també un matemàtic, qui era el que raonava. En aquest grup "d'experts" només hi ha metges (éssers preparats per curar no pas per pensar) i físics mediocres. A partir d'aquí es veuen el resultats! En fi, deixa manar un independentista i t'arreglarà el món, o no! Doc.

Nou comentari